EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Salgótarján

Vigyázat! Kánikulában több a baleset

A forróság miatt gyengül az autósok koncentrációs képessége, tompul a figyelmük, több a koccanás, a baleset.

A nyári tartós hőség megviseli a szervezetet, és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, ami egy közlekedési helyzetben a reakcióidőt is megnöveli. Ilyenkor jelentősen emelkedik a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, tompaságot vagy ingerlékenységet, esetleg türelmetlenséget válthat ki. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül, mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket. Ezen kockázatok ismeretével és néhány jó tanács megtartásával a nyári közúti balesetek megelőzhetők – olvasható a rendőrség honlapján.


A prevencióról közölték, hogy a legjobb, ha minden esetben betartjuk a közlekedési szabályokat, és a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulnia, akkor vezessen mindig kipihenten, gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat! Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot, és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital! Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot! Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja. Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

fotó: police.hu
Két személy sérült meg ebben a karancsaljai balesetben. A jelenlegi adatok alapján egy Salgótarján irányából Karancslapujtő felé haladó személygépjármű – ezideáig tisztázatlan körülmények között – lehaladt az úttestről és kerítésnek ütközött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.