EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Szolnok

Visszaáll a régi rend a buszpályaudvaron

Tíz nappal tovább tartanak a Pelikán Bevásárlóközpont felújítási munkálatai, ami érinti a buszpályaudvar működését is – a megszokott közlekedési rend emiatt csak július 16-án áll vissza.

A felújításra azért van szükség, mert a harmadik emeleti parkoló burkolata elhasználódott, így új burkolatra és az épület megerősítésére is szükség volt. A munkálatok idejére öt buszmegállót áthelyeztek a vasútállomásra, jelenleg a maradék három működik a buszpályaudvar külső területén.

Az épület megerősítése érdekében új, acélból készült pilléreket is építenek a bevásárlóközpontban, amelyekre egy speciális tűzvédelmi habarcsréteget visznek fel. Ennek száradási ideje 10 nap, ezért a buszpályaudvar megnyitása is csúszik 10 napot. Az oszlopok miatt az eddigi nyolc buszállás helyett ezután csak hét fér el, a megnyitás várható időpontja július 16-a.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.