2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

Visszaáll a régi rend a buszpályaudvaron

Tíz nappal tovább tartanak a Pelikán Bevásárlóközpont felújítási munkálatai, ami érinti a buszpályaudvar működését is – a megszokott közlekedési rend emiatt csak július 16-án áll vissza.

A felújításra azért van szükség, mert a harmadik emeleti parkoló burkolata elhasználódott, így új burkolatra és az épület megerősítésére is szükség volt. A munkálatok idejére öt buszmegállót áthelyeztek a vasútállomásra, jelenleg a maradék három működik a buszpályaudvar külső területén.

Az épület megerősítése érdekében új, acélból készült pilléreket is építenek a bevásárlóközpontban, amelyekre egy speciális tűzvédelmi habarcsréteget visznek fel. Ennek száradási ideje 10 nap, ezért a buszpályaudvar megnyitása is csúszik 10 napot. Az oszlopok miatt az eddigi nyolc buszállás helyett ezután csak hét fér el, a megnyitás várható időpontja július 16-a.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.