EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szolnok

Visszaáll a régi rend a buszpályaudvaron

Tíz nappal tovább tartanak a Pelikán Bevásárlóközpont felújítási munkálatai, ami érinti a buszpályaudvar működését is – a megszokott közlekedési rend emiatt csak július 16-án áll vissza.

A felújításra azért van szükség, mert a harmadik emeleti parkoló burkolata elhasználódott, így új burkolatra és az épület megerősítésére is szükség volt. A munkálatok idejére öt buszmegállót áthelyeztek a vasútállomásra, jelenleg a maradék három működik a buszpályaudvar külső területén.

Az épület megerősítése érdekében új, acélból készült pilléreket is építenek a bevásárlóközpontban, amelyekre egy speciális tűzvédelmi habarcsréteget visznek fel. Ennek száradási ideje 10 nap, ezért a buszpályaudvar megnyitása is csúszik 10 napot. Az oszlopok miatt az eddigi nyolc buszállás helyett ezután csak hét fér el, a megnyitás várható időpontja július 16-a.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.