2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Vízesés előtt mentettek ki egy férfit helikopterrel egy sebes sodrású folyóból – Videó!

Sikerült helikopterrel kimenteni egy nevadai férfit a kaliforniai Yuba folyóból, még azelőtt, hogy a heves sodrású folyam lesodorta volna egy 25 méteres magas vízesésen.

A kaliforniai autópálya-rendőrség kedden videót tett közzé a 25 éves Kalani Tuiono megmentéséről, aki kisebb karcolásokkal, horzsolásokkal úszta meg a drámai kalandot.


A gyors sodrású, sziklákkal szabdalt Yuba egy úszásra alkalmas mélyebb folyószakaszról ragadta el és sodorta mintegy 1,6 kilométeren át a fiatalembert, akinek sikerült feljutni és megkapaszkodni egy kiálló sziklán néhány méterrel a meredek vízesés előtt.

A videón jól látszik, amint Tuiono a vízfolyamból kiálló sziklán csücsül. A kaliforniai székhelyű Auburn mentőcsoport a vízesés fölé repült helikopterével, egy mentőkosarat engedett le a férfihoz, majd biztonságos helyre vitte őt.

A Yuba folyó idén már három ember halálát okozta, a hatóságok a hét végén figyelmeztetést adtak ki, hogy a nagy melegben senki ne merészkedjen a sebes folyamba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.