EUR: 318,32 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Vízesés előtt mentettek ki egy férfit helikopterrel egy sebes sodrású folyóból – Videó!

Sikerült helikopterrel kimenteni egy nevadai férfit a kaliforniai Yuba folyóból, még azelőtt, hogy a heves sodrású folyam lesodorta volna egy 25 méteres magas vízesésen.

A kaliforniai autópálya-rendőrség kedden videót tett közzé a 25 éves Kalani Tuiono megmentéséről, aki kisebb karcolásokkal, horzsolásokkal úszta meg a drámai kalandot.


A gyors sodrású, sziklákkal szabdalt Yuba egy úszásra alkalmas mélyebb folyószakaszról ragadta el és sodorta mintegy 1,6 kilométeren át a fiatalembert, akinek sikerült feljutni és megkapaszkodni egy kiálló sziklán néhány méterrel a meredek vízesés előtt.

A videón jól látszik, amint Tuiono a vízfolyamból kiálló sziklán csücsül. A kaliforniai székhelyű Auburn mentőcsoport a vízesés fölé repült helikopterével, egy mentőkosarat engedett le a férfihoz, majd biztonságos helyre vitte őt.

A Yuba folyó idén már három ember halálát okozta, a hatóságok a hét végén figyelmeztetést adtak ki, hogy a nagy melegben senki ne merészkedjen a sebes folyamba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.