EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szombathely

Vízilabda: bajnokká avatták a szombathelyi pólósokat!

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nem kis meglepetésre a rájátszás utolsó fordulójában, Békéscsabán is magabiztosan győzni tudott, így feljutott az OB I-be. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Matajsz Márk fiai alkotják az év meglepetéscsapatát.

Alig több mint egy éve még a harmadosztályban, pontosabban az OB II-ben pólóztak a szombathelyi aligátorok, akkor senki nem gondolt arra, hogy idén júniusban már arra készülhet az AVUS, hogy ősszel a BL-győztes szolnokiak ellen kell bajnoki meccset játszani. A vízilabda sportág meglepetéscsapata azzal a tudattal utazott az utolsó fordulóban Békéscsabára, hogy a tabella 2. helyén álló, de három ponttal kevesebbet gyűjtött hazaiakkal bajnoki döntőt játszik, ugyanakkor a saját kezében van a sorsa. Ha nyernek vagy döntetlent játszanak, nem kell számolgatniuk, feljutnak az OB I-be, ha kikapnak, akkor a Békéscsaba a bajnok, az AVUS pedig osztályozóra kényszerül.


Egy év alatt két osztályt léptek előre a szombathelyi pólósok Fotó: AVUS

Nem jól indult a szombathelyi pólósok számára a június 10-i meccs, hiszen 1-0-ra, majd 2-1-re is a viharsarkiak vezettek, majd Cvetic és Ekler góljaival fordítottak a szombathelyiek (2-3). Ezután megint erőre kaptak a csabaiak, és három perc alatt két gólt szereztek, ezzel újra ők álltak jobban. A 3. negyed vége előtt fél perccel, 4-3-nál sokan már aggódni kezdtek, de nem így a rutinos gólgyáros Kutasi Rómeó, aki – ahogy egész évben – most is góllal nyugtatta meg a fiatalokat. A bajnoki döntő utolsó negyedében pedig, mint oly sokszor a szezon során, ezúttal is ,,bedarálták” az aligátorok az ellenfelet. Előbb a fiatal center, Kurucz Barnabás, majd újra Kutasi és a végén Ekler Bendegúz is betalált, ezzel pedig az AVUS 7-4-re megnyerte a bajnoki finálét, és feljutott az OB I-be.

Kékben Matajsz Márk vezetőedző
Fotó: AVUS

A lefújást követően pedig jöhetett az örömfürdő, amelynek során Juhász Tibor, az AVUS elnöke és Matajsz Márk, a csapat vezetőedzője is a bajnokcsapattal együtt a medencében landolt és ünnepelt. A szombathelyi klub elnöke a meccs utáni örömében megjegyezte, hogy sporttörténelmet írtak az aligátorok, hiszen egy esztendő alatt két osztályt feljebb lépve Európa, illetve a világ legjobb klubcsapatai között találták magukat, s ősszel már Szombathelyen köszönthetik az egy négyzetméterre jutó legtöbb olimpiai bajnokot.


Le a kalappal a fiúk, a vezetőedző és valamennyi korábbi edző előtt, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez. – Most egy kicsit fújunk, pihenünk, aztán egy-két poszton jó nevekkel megerősítjük a csapatot, de terveink szerint továbbra is alapvetően szombathelyi születésű tehetséges fiatalok alkotják majd az AVUS gerincét – tette hozzá a lapunknak nyilatkozó Juhász Tibor.

A bajnokságot 29 ponttal nyerte az AVUS a 25 pontos BVSC-Zugló és a 24 pontos Eszterházy FSC előtt, az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Békéscsaba 23 ponttal lecsúszott a dobogóról, és a 4. helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.