EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Külföld

Völner: A bevándorlók családjai a szülőföldjükön egyesülhessenek

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön – reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.

Mint írták, a biztos emlékeztetett: a nemzetközi jog egyértelműen rendelkezik arról, hogy a jog a családegyesítéshez a családi élethez való jog alapvető része, azonban több európai ország “igazságtalan és jogellenes” korlátozó intézkedésekkel akadályozza a menekülteket ennek a joguknak a gyakorlásában.

Völner Pál a Magyar Hírlapban azt emelte ki, hogy Nils Muiznieks a Soros Alapítvány lettországi vezetője volt, így “nem meglepő”, hogy az üzletember törekvéseit képviseli, “azaz, hogy minél több migráns jöjjön Európába”.

“Abban lennénk partnerek, hogy a migránsok visszatérhessenek szülőföldjükre, és ehhez várjuk az unió segítségét. A céllal tehát egyetértünk, csak az iránnyal nem” – mondta az államtitkár a lapnak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztos sem tisztázta a különbséget a bevándorlók és a menekültek között, “pedig a kettő nem ugyanaz”. Völner Pál úgy fogalmazott: a menekültek státusát a genfi egyezmény rendezi, “nem George Soros vagy Nils Muiznieks”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

 • Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Csaknem ötezer, 4971 polgári személy vesztette életét, és 8533 civil sebesült meg azóta, hogy 2015 márciusában, a külföldi beavatkozást követően fokozódtak a harcok Jemenben, ahol közel három éve pusztít a polgárháború – közölte pénteken Ravina Shamdasani, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője a hivatal saját számításaira hivatkozva.

 • Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.