2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Völner: A bevándorlók családjai a szülőföldjükön egyesülhessenek

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön – reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.

Mint írták, a biztos emlékeztetett: a nemzetközi jog egyértelműen rendelkezik arról, hogy a jog a családegyesítéshez a családi élethez való jog alapvető része, azonban több európai ország “igazságtalan és jogellenes” korlátozó intézkedésekkel akadályozza a menekülteket ennek a joguknak a gyakorlásában.


Völner Pál a Magyar Hírlapban azt emelte ki, hogy Nils Muiznieks a Soros Alapítvány lettországi vezetője volt, így “nem meglepő”, hogy az üzletember törekvéseit képviseli, “azaz, hogy minél több migráns jöjjön Európába”.

“Abban lennénk partnerek, hogy a migránsok visszatérhessenek szülőföldjükre, és ehhez várjuk az unió segítségét. A céllal tehát egyetértünk, csak az iránnyal nem” – mondta az államtitkár a lapnak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztos sem tisztázta a különbséget a bevándorlók és a menekültek között, “pedig a kettő nem ugyanaz”. Völner Pál úgy fogalmazott: a menekültek státusát a genfi egyezmény rendezi, “nem George Soros vagy Nils Muiznieks”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.