EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

Völner: A bevándorlók családjai a szülőföldjükön egyesülhessenek

Magyarország is támogatja a bevándorló családok újraegyesítését, de nem Európában, hanem a szülőföldjükön – reagált a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának hétfői jelentésére, amely szerint az európai országoknak meg kell szüntetniük a menekült családok újraegyesítését gátló akadályokat.

Mint írták, a biztos emlékeztetett: a nemzetközi jog egyértelműen rendelkezik arról, hogy a jog a családegyesítéshez a családi élethez való jog alapvető része, azonban több európai ország “igazságtalan és jogellenes” korlátozó intézkedésekkel akadályozza a menekülteket ennek a joguknak a gyakorlásában.


Völner Pál a Magyar Hírlapban azt emelte ki, hogy Nils Muiznieks a Soros Alapítvány lettországi vezetője volt, így “nem meglepő”, hogy az üzletember törekvéseit képviseli, “azaz, hogy minél több migráns jöjjön Európába”.

“Abban lennénk partnerek, hogy a migránsok visszatérhessenek szülőföldjükre, és ehhez várjuk az unió segítségét. A céllal tehát egyetértünk, csak az iránnyal nem” – mondta az államtitkár a lapnak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztos sem tisztázta a különbséget a bevándorlók és a menekültek között, “pedig a kettő nem ugyanaz”. Völner Pál úgy fogalmazott: a menekültek státusát a genfi egyezmény rendezi, “nem George Soros vagy Nils Muiznieks”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Legkevesebb hét ember vesztette életét és számosan megsebesültek szombaton a rendőrséggel kialakult lövöldözésben Brazília legnagyobb nyomornegyedében, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelában, miközben a hadsereg mintegy két hónapja átvette a város biztonsági erői feletti ellenőrzést.

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.