2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Völner: Befolyásolni próbálják a kvótapert

Akárhogy is alakul az EU bíróságán a hazánk és Szlovákia ellen indított úgynevezett kvótaper, Magyarország nem nyithatja meg kapuit az illegális migránsok előtt – jelentette ki a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Ha a bíróság kizárólag a jogi érvek alapján dönt, úgy beadványunk helyzete igen kedvező. Az uniós bírákra ugyanakkor hatalmas nyomás nehezedik, a befolyásolás szándékát az utóbbi időben többször is érzékelni lehetett – jelentette ki az államtitkár, aki hozzátette: ha a Jobbik nem buktatja meg az úgynevezett kvótanépszavazást, amelyben így is a megkérdezettek 98 százaléka utasította el az EU által erőltetett kötelező betelepítési kvótákat, akkor az Alaptörvény módosítása nyomán a kormánynak nagyobb mozgástere lenne ebben a küzdelemben.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ha az Európai Unió Bírósága előtt nem járna sikerrel a beadványunk, újra foglalkoznunk kell a kérdéssel – szögezte le Völner Pál.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.