EUR: 322,88 Ft
CHF: 285,50 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Belföld Szekszárd

Zöldítő jurta az óvodában

A szekszárdi Gyermeklánc Óvoda udvarában jurta épült, amelyben az erdők világáról tartottak interaktív foglalkozást a gyerekeknek.

Szekszárdra gurult kedden a Gördülő Zöldítő autó; a Perczel utcai óvoda udvarán építette fel előadásainak helyszínét – egy jurtát – a Kárpát-medencei Erdészek Vadászok Természetjárók Alapítvány. Schmidt József György, a szervezet kuratóriumának elnöke elmondta, ismert az erdei iskolák hálózata. Az itt tartott előadások célja, hogy „házhoz szállítsák” a hazai erdőgazdaságok és nemzeti parki igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolákat. – Ezzel nem átvenni akarjuk az erdei iskolák szerepét, hanem a munkájukat szeretnénk segíteni – hangsúlyozta.


A Jurtával a jövőért elnevezésű program keretében kisfilmek, vetített képes előadások, beszélgetések, fafaragások, nyomtatott képi anyagok és térképek segítségével mutatják be az erdőket, ehhez kapcsolódóan az erdei iskolákat, az erdei vasutakat, a kilátókat, az erdő- és a vadgazdálkodást, valamint népszerűsítik a túrázást is. Az alapítvány munkatársai az előadásokon sokat beszélgettek az óvodásokkal, így kiderült, hogy a gyerekek a Gemenc közelsége révén, valamint a családi és az óvodai kirándulásoknak köszönhetően már jó pár erdei állatot, növényt ismernek.

Az országban tizenhat helyszínre viszi el az alapítvány a Jurtával a jövőért programot, Szekszárd ebben a sorban az ötödik helyszín volt.


Képek, ábrák, előadások segítik a gyerekek „zöldítését” a jurtában
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Újabb részletek derültek ki a jobbikos Staudt Gábor nevével fémjelzett lengyelországi adócsalás feltételezett elkövetőiről. Mint megírtuk: egy magyarokból álló, de lengyelországi adócsalásra berendezkedett bűnbanda kiugrott tagja jelentette fel egykori bűntársait a lengyel pénzügyminisztériumnál, és azt állítja: az évekig tevékenykedő csalóhálózathoz asszisztált a jobbikos Staudt, a párt etikai bizottságának elnöke, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje.

 • Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelte a Fővárosi Törvényszék az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását annak az iraki férfinak, akit emberölés és lopás bűntette miatt kerestek a francia hatóságok, és akit az ideiglenes biztonsági határzár kerítésének átmászása közben fogtak el a rendőrök.

 • Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés történt a magyar turizmusban, az összesített vendégforgalom az idén a tavalyihoz képest 5,3 százalékkal emelkedett, a szálláshelyek bevételei pedig több mint 10 százalékkal növekedtek – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.