EUR: 321,29 Ft
CHF: 283,33 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld Szekszárd

Zöldítő jurta az óvodában

A szekszárdi Gyermeklánc Óvoda udvarában jurta épült, amelyben az erdők világáról tartottak interaktív foglalkozást a gyerekeknek.

Szekszárdra gurult kedden a Gördülő Zöldítő autó; a Perczel utcai óvoda udvarán építette fel előadásainak helyszínét – egy jurtát – a Kárpát-medencei Erdészek Vadászok Természetjárók Alapítvány. Schmidt József György, a szervezet kuratóriumának elnöke elmondta, ismert az erdei iskolák hálózata. Az itt tartott előadások célja, hogy „házhoz szállítsák” a hazai erdőgazdaságok és nemzeti parki igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolákat. – Ezzel nem átvenni akarjuk az erdei iskolák szerepét, hanem a munkájukat szeretnénk segíteni – hangsúlyozta.


A Jurtával a jövőért elnevezésű program keretében kisfilmek, vetített képes előadások, beszélgetések, fafaragások, nyomtatott képi anyagok és térképek segítségével mutatják be az erdőket, ehhez kapcsolódóan az erdei iskolákat, az erdei vasutakat, a kilátókat, az erdő- és a vadgazdálkodást, valamint népszerűsítik a túrázást is. Az alapítvány munkatársai az előadásokon sokat beszélgettek az óvodásokkal, így kiderült, hogy a gyerekek a Gemenc közelsége révén, valamint a családi és az óvodai kirándulásoknak köszönhetően már jó pár erdei állatot, növényt ismernek.

Az országban tizenhat helyszínre viszi el az alapítvány a Jurtával a jövőért programot, Szekszárd ebben a sorban az ötödik helyszín volt.


Képek, ábrák, előadások segítik a gyerekek „zöldítését” a jurtában
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Elítélték a szexuális erőszakolót

  Elítélték a szexuális erőszakolót

  Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.

 • Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.

 • Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.