2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

2024-re fantasztikus pályázattal készül Budapest

Hongkong,Tajvan, az oroszországi Kazany és Budapest is kandidált a 2022-es és 2024-es rövidpályás úszó vb megrendezésére.

A FINA Büro hétfőn délelőtt ül össze, majd délben hirdeti ki a döntést arról, hogy a négy pályázó közül melyik két város rendezheti meg az eseményt. A magyar fővárosnak óriási az esélye, hogy hét évvel a 2017-es vizes vb után újra vendégül lássa a világ legjobb úszóit – írja az Origo.


Mondanunk sem kell, hatalmas dolog lenne, ha a jelenleg is zajló vizes vb után 2024-ben Budapest rendezhetné meg a rövidpályás világbajnokságot” – mondta a lapnak Bienert Gusztáv a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a FINA Büro ülésén tartja majd meg a prezentációt.

Korábban soha nem volt még példa arra, hogy ugyanaz a város hét év alatt mind a „normál”, mind a rövidpályás úszó vb-t megrendezze. A magyar pályázat egyik legnagyobb aduja a csodálatos Duna Aréna – írja az Origo. A létesítmény ott van a világ legmodernebb uszodái között, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb rangos nemzetközi versenynek adjon otthont. 2020-ban a magyar főváros rendezi majd az összes vizes szakág Európa-bajnokságát (tehát az úszó, a vízilabda, a műugró, a műúszó és a hosszútávúszó Eb-t), ezt követné a 2024-es rövidpályás világbajnokság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.