EUR: 303,69 Ft
CHF: 267,46 Ft
2017. augusztus 16., szerda
Ábrahám

Sport

2024-re fantasztikus pályázattal készül Budapest

Hongkong,Tajvan, az oroszországi Kazany és Budapest is kandidált a 2022-es és 2024-es rövidpályás úszó vb megrendezésére.

A FINA Büro hétfőn délelőtt ül össze, majd délben hirdeti ki a döntést arról, hogy a négy pályázó közül melyik két város rendezheti meg az eseményt. A magyar fővárosnak óriási az esélye, hogy hét évvel a 2017-es vizes vb után újra vendégül lássa a világ legjobb úszóit – írja az Origo.

Mondanunk sem kell, hatalmas dolog lenne, ha a jelenleg is zajló vizes vb után 2024-ben Budapest rendezhetné meg a rövidpályás világbajnokságot” – mondta a lapnak Bienert Gusztáv a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a FINA Büro ülésén tartja majd meg a prezentációt.

Korábban soha nem volt még példa arra, hogy ugyanaz a város hét év alatt mind a „normál”, mind a rövidpályás úszó vb-t megrendezze. A magyar pályázat egyik legnagyobb aduja a csodálatos Duna Aréna – írja az Origo. A létesítmény ott van a világ legmodernebb uszodái között, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb rangos nemzetközi versenynek adjon otthont. 2020-ban a magyar főváros rendezi majd az összes vizes szakág Európa-bajnokságát (tehát az úszó, a vízilabda, a műugró, a műúszó és a hosszútávúszó Eb-t), ezt követné a 2024-es rövidpályás világbajnokság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szuperbusszal utazik a Fradi

  Szuperbusszal utazik a Fradi

  Bemutatta a Ferencvárosi Torna Club a labdarúgócsapat új buszát. Az FTC játékosai mostantól kezdve egy Neoplan Tourliner P22-SEK fedélzetén gördülnek majd az utakon, amikor idegenbeli mérkőzésre utaznak.

 • Hanga Ádámot kivásárolták

  Hanga Ádámot kivásárolták

  A Barcelona kivásárolta a spanyol élvonalban játszó Hanga Ádámot a Baskonia Vitoria Gasteiz kosárlabdacsapatától – írta az AS spanyol sportnapilap.

 • Cristiano: félig ember, félig gép

  Cristiano: félig ember, félig gép

  Nem akármilyen felsőtestet villantott Cristiano Ronaldo vasárnap esti El Clasicón. A négyszeres aranylabdás portugál továbbra is tökéletes formában van, annak ellenére, hogy ő tért vissza legkésőbb csapatához.