EUR: 304,40 Ft
CHF: 267,75 Ft
2017. augusztus 17., csütörtök
Jácint

Egyéb Szombathely

50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Város – Kép – Arculat – ez lesz az idei, 50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem központi témája. A jubileumhoz kapcsolódóan rendhagyó módon ünnepléssel indul a Vas Megyei TIT által szervezett egyhetes program. Július 13-án Budapesten, a TIT Uránia Csillagvizsgálóban emlékeznek a szombathelyi nyári egyetem fél évszázados történetének meghatározó eseményeire, pillanataira, aminek részeként az elmúlt 50 év fotóiból kiállítás is nyílik.

Félévszázados a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Fotó: szombathely.hu

Július 17-étől a nyári egyetem résztvevői öt tematikus napban dolgozzák fel – immár Szombathelyen – az urbanisztika aktuális témáit.  Első nap a településkép kerül terítékre, ennek során a Megyeháza dísztermében Füleky Zsolt helyettes államtitkár ismerteti a kormányzati célokat, törekvéseket és azok összefüggéseit. Július 18-án a Martineum Felnőttképző Akadémián a nagyberuházásokról hallhatnak előadásokat, beszélgetéseket az érdeklődők. Július 19-én az építészet, az urbanista szakmai múlt sikeres jövőjének kérdéseit boncolgatják. Július 20-án az Európa Kulturális Fővárosa pályázat témakörét járják körül az érintettek. Hallhatják Pécs e téren szerzett tapasztalatait, majd Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere tart előadást arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel készül a vasi megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat benyújtására. Július 21-én a résztvevők Szentgotthárdra látogatnak, ahol a 7. tervező tábort szervezik.

Az 50. Urbanisztikai Nyári Egyetem részletes programja a www.sune.hu honlapon elérhető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kenyér és hit

    Kenyér és hit

    Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, de az új kenyér ünnepe is: az idei búza beérett, learatták és megsütik belőle az első kenyeret.

  • Nyaralásból a válogatottba

    Nyaralásból a válogatottba

    Csupán nemrégiben tértek vissza a nyári pihenésből a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának játékosai, akik a közös alapozó munkát végzik a napokban, ám néhányukra máris nagy feladatok várnak: öten meghívót kaptak a válogatott edzőtáborába.