2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

67 millió fát ültettek 12 óra alatt

A párizsi éghajlat-változási konferencián India ígéretet tett arra, hogy 2030-ig 95 millió hektárnyi területet telepít be facsemetékkel.

A közép-indiai Madhya Pradesh állam lakói nem is ültek sokáig tétlenül, azonnal nekivágtak a facsemeték telepítésének. Tizenkét óra alatt 67 millió fát ültettek, ami bekerült a Guinness-rekordok közé. Korábban Uttar Pradesh, egy másik indiai állam tartotta a rekordot a maga 50 millió fájával, amit 24 óra alatt ültettek még 2016 júliusában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.