2017. november 24., péntek
Emma

Sport

A Bayern München 96 millió eurót kap a tévéközvetítések után

A német bajnok Bayern München 95,84 millió eurót (29,7 milliárd forint) kap a következő idényben a Bundesliga bel- és külföldi tévéközvetítései után.

A bevételi lista második helyén a Borussia Dortmund áll 86,5 millióval, a harmadik a Schalke 04 77,94 millióval. A bajnoki ezüstérmes és Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig – mivel csak tavaly jutott fel az élvonalba – az utolsó, 18. helyen áll a kifizetési rangsorban, mindössze 28,78 millió euróval – a Kicker összegzése szerint.

A 2017/2018-as szezontól érvénybe lépő, új televíziós szerződés értelmében a 18-18 első és másodosztályú klub összesen több mint egymilliárd euróhoz jut évente. Ebből 980 millió a belföldi, 206 millió pedig a külföldi értékesítésből folyik be – írta a szaklap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenkit hülyére ver a PSG

    Mindenkit hülyére ver a PSG

    A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata felszántotta a Celtic-kel a Parc des Princes gyepét, és a 7-1-es végeredménnyel megdöntötte a Borussia Dortmund rekordját.

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.