EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XVIII.kerület

A csülök kapja a főszerepet

Új elnevezést kap a Szeptemberi Kóstoló néven ismertté vált XVIII. kerületi őszi gasztronómiai fesztivál. Az esemény otthonára utaló Bókay-kerti Napok rendezvénysorozat a tervek szerint a jövőben több kerületi programot foglal magában. Az idén szeptember 8–9-én zajló esemény alcíme Csülökfesztivál lesz.

A városrész vezetésének tájékoztatásából kiderül, a névváltoztatással a szervezőknek az a céljuk, hogy tovább erősítsék Pestszentlőrinc különleges közparkja, a Bókay-kert hírnevét. A Szeptemberi Kóstolók fő attrakciója mindig is a főzőverseny volt. Ez a Bókay-kerti Napok Csülökfesztiválján sem lesz másképp, mindössze annyi változik, hogy a megszokott, ízletesnél ízletesebb bogrács- és grillételek mellett ezúttal a csülöké lesz a főszerep. A zsűri elnökének szerepét ezúttal is Kovács Lázár sztárséf tölti be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.