EUR: 303,69 Ft
CHF: 267,46 Ft
2017. augusztus 16., szerda
Ábrahám

Tech

Dubaj önvezető rendőrautókkal száll szembe a bűnözéssel – Videó!

Dubajjal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy ott sosem kicsiben gondolkodnak. Mindig mindenből a legjobbat, a legértékesebbet és a legmodernebb eszközt választják, legyen szó tömegközlekedésről, repülésről vagy bármiről, amiben szerepet játszik a modern technika.

A tűzoltók jetpackkel való felszerelése, robotrendőrök bevetése és a repülő taxik után már akár év végén szolgálatba állhatnak az önvezető rendőrségi miniautók Dubaj utcáin. A tervek szerint ezek a járművek erednek majd a bűnözők nyomába a város több részén, így javítva közbiztonságot. Az okos rendőrautók minden szokatlan és törvénytelen tevékenységet képesek lesznek kiszúrni, így a bűncselekményt már akár csírájában is képesek lesznek elfojtani. Ezeket a rendfenntartó járműveket drónokkal is felszerelik, így ha olyan terepre téved a robotjárőr, amelyen képtelen áthaladni, ezek a kvadrokopterek folytatják a nyomozást, illetve bűnüldözést. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy gépek helyettesítik majd a hús-vér embereket, ugyanis minden ilyen eszköz működését a dubaji rendőrség központjából egy szakember felügyeli, esetleg parancsokkal látja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lehet az új iPhone

  Ilyen lehet az új iPhone

  Az új iPhone kapcsán teóriák, elképzelések, jóslatok folyamatosan jönnek-mennek, ám most nagyon úgy tűnik, hogy ez a napokban kiszivárgott információk az almás cég új telefonkészülékéről nagyon is valósak.

 • Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  Visszavonja a Microsoft elleni panaszát az orosz Kaspersky Lab

  A moszkvai székhelyű Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szerdán bejelentette, hogy visszavonja a Microsoft amerikai szoftvervállalat ellen európai trösztellenes hatóságoknál benyújtott panaszát, miután a Microsoft ígéretet tett kifogásolt politikájának megváltoztatására.

 • Robot végzi a piszkos munkát

  Robot végzi a piszkos munkát

  A takarítás általában nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, de ma már gyorsan és könnyen rábízhatjuk a kellemetlen feladatot egy házi robotporszívóra.

 • Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Szakértő: Virágzik a kiberbűnözés

  Virágzik a kiberbűnözés, tízből hat rosszindulatú szoftver már zsarolóvírus – mondta Gyebnár Gergő biztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.