EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Tech

Dubaj önvezető rendőrautókkal száll szembe a bűnözéssel – Videó!

Dubajjal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy ott sosem kicsiben gondolkodnak. Mindig mindenből a legjobbat, a legértékesebbet és a legmodernebb eszközt választják, legyen szó tömegközlekedésről, repülésről vagy bármiről, amiben szerepet játszik a modern technika.

A tűzoltók jetpackkel való felszerelése, robotrendőrök bevetése és a repülő taxik után már akár év végén szolgálatba állhatnak az önvezető rendőrségi miniautók Dubaj utcáin. A tervek szerint ezek a járművek erednek majd a bűnözők nyomába a város több részén, így javítva közbiztonságot. Az okos rendőrautók minden szokatlan és törvénytelen tevékenységet képesek lesznek kiszúrni, így a bűncselekményt már akár csírájában is képesek lesznek elfojtani. Ezeket a rendfenntartó járműveket drónokkal is felszerelik, így ha olyan terepre téved a robotjárőr, amelyen képtelen áthaladni, ezek a kvadrokopterek folytatják a nyomozást, illetve bűnüldözést. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy gépek helyettesítik majd a hús-vér embereket, ugyanis minden ilyen eszköz működését a dubaji rendőrség központjából egy szakember felügyeli, esetleg parancsokkal látja el.


Kapcsolódó Cikkek

  • Az adathalászok nem nyaralnak

    Az adathalászok nem nyaralnak

    A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások. Míg egyes oldalak olcsó repülőjegyekkel kecsegtetnek, a csaló webáruházak gyanúsan alacsony áron kínálják a szezon slágertermékeit: nyári ruhákat, fényképezőgépeket, strandeszközöket árulnak.

  • Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    A megújuló erőforrásokból táplálkozó kompakt mini sütő egy igazán hasznos találmány, ráadásul még környezetbarát is. Biztosan kerültek már néhányan olyan helyzetbe, hogy a puszta, vagy az erdő közepén, esetleg egy napokig tartó túra alkalmával a szabadban kellet éjszakázni.