2018. március 23., péntek
Emőke

Tech

Dubaj önvezető rendőrautókkal száll szembe a bűnözéssel – Videó!

Dubajjal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy ott sosem kicsiben gondolkodnak. Mindig mindenből a legjobbat, a legértékesebbet és a legmodernebb eszközt választják, legyen szó tömegközlekedésről, repülésről vagy bármiről, amiben szerepet játszik a modern technika.

A tűzoltók jetpackkel való felszerelése, robotrendőrök bevetése és a repülő taxik után már akár év végén szolgálatba állhatnak az önvezető rendőrségi miniautók Dubaj utcáin. A tervek szerint ezek a járművek erednek majd a bűnözők nyomába a város több részén, így javítva közbiztonságot. Az okos rendőrautók minden szokatlan és törvénytelen tevékenységet képesek lesznek kiszúrni, így a bűncselekményt már akár csírájában is képesek lesznek elfojtani. Ezeket a rendfenntartó járműveket drónokkal is felszerelik, így ha olyan terepre téved a robotjárőr, amelyen képtelen áthaladni, ezek a kvadrokopterek folytatják a nyomozást, illetve bűnüldözést. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy gépek helyettesítik majd a hús-vér embereket, ugyanis minden ilyen eszköz működését a dubaji rendőrség központjából egy szakember felügyeli, esetleg parancsokkal látja el.


Kapcsolódó Cikkek

 • Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.