EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

A legszebb fizetség a gyermekek mosolya

Terápiás lovat adományozott a Hódmezővásárhelyi Rotary Club az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola számára. Az átadót június végén tartották a Dél-alföldi Lovasudvarban.

– Szükségünk volt egy olyan terápiás lóra, amelyik egy kicsit köztes állapot: se nem póni, se nem nagy ló. Szelli marmagassága és stabilitása megfelel arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket megfelelően tudjuk lovagoltatni – köszönte meg a terápiás lovat Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, terapeuta, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója.


Pénzes Ilona, a Magyarországi Rotary Club 2016–2017-es elnöke, Tompai Attila, a Rotary Club vásárhelyi elnöke és Kissné Hatvani Erika igazgatónő Szellivel, a terápiás lóval

Ahhoz, hogy egy ló alkalmas legyen terápiás jellegű lovaglásra, kiképzésre van szüksége, ez várhatóan a nyár végére már meg is lesz. Tompai Attila, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy az iskola két éve kereste fel őket, hogy támogatást kérjenek. – Mi összeültünk és úgy döntöttünk, hogy nemcsak hogy támogatjuk őket, hanem meg is vesszük nekik a következő terápiás lovat. Ki fogunk járni a Lovasudvarba és nézzük a gyermekek mosolyát, hiszen nekünk ez a legszebb fizetség.

Az ünnepélyes átadó után az iskola tanulói bemutatót tartottak a Rotary Club képviselői számára

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.