EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

A legszebb fizetség a gyermekek mosolya

Terápiás lovat adományozott a Hódmezővásárhelyi Rotary Club az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola számára. Az átadót június végén tartották a Dél-alföldi Lovasudvarban.

– Szükségünk volt egy olyan terápiás lóra, amelyik egy kicsit köztes állapot: se nem póni, se nem nagy ló. Szelli marmagassága és stabilitása megfelel arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket megfelelően tudjuk lovagoltatni – köszönte meg a terápiás lovat Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, terapeuta, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója.


Pénzes Ilona, a Magyarországi Rotary Club 2016–2017-es elnöke, Tompai Attila, a Rotary Club vásárhelyi elnöke és Kissné Hatvani Erika igazgatónő Szellivel, a terápiás lóval

Ahhoz, hogy egy ló alkalmas legyen terápiás jellegű lovaglásra, kiképzésre van szüksége, ez várhatóan a nyár végére már meg is lesz. Tompai Attila, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy az iskola két éve kereste fel őket, hogy támogatást kérjenek. – Mi összeültünk és úgy döntöttünk, hogy nemcsak hogy támogatjuk őket, hanem meg is vesszük nekik a következő terápiás lovat. Ki fogunk járni a Lovasudvarba és nézzük a gyermekek mosolyát, hiszen nekünk ez a legszebb fizetség.

Az ünnepélyes átadó után az iskola tanulói bemutatót tartottak a Rotary Club képviselői számára

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.