EUR: 312,18 Ft
CHF: 261,47 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Hódmezővásárhely

A legszebb fizetség a gyermekek mosolya

Terápiás lovat adományozott a Hódmezővásárhelyi Rotary Club az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola számára. Az átadót június végén tartották a Dél-alföldi Lovasudvarban.

– Szükségünk volt egy olyan terápiás lóra, amelyik egy kicsit köztes állapot: se nem póni, se nem nagy ló. Szelli marmagassága és stabilitása megfelel arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket megfelelően tudjuk lovagoltatni – köszönte meg a terápiás lovat Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, terapeuta, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója.


Pénzes Ilona, a Magyarországi Rotary Club 2016–2017-es elnöke, Tompai Attila, a Rotary Club vásárhelyi elnöke és Kissné Hatvani Erika igazgatónő Szellivel, a terápiás lóval

Ahhoz, hogy egy ló alkalmas legyen terápiás jellegű lovaglásra, kiképzésre van szüksége, ez várhatóan a nyár végére már meg is lesz. Tompai Attila, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy az iskola két éve kereste fel őket, hogy támogatást kérjenek. – Mi összeültünk és úgy döntöttünk, hogy nemcsak hogy támogatjuk őket, hanem meg is vesszük nekik a következő terápiás lovat. Ki fogunk járni a Lovasudvarba és nézzük a gyermekek mosolyát, hiszen nekünk ez a legszebb fizetség.

Az ünnepélyes átadó után az iskola tanulói bemutatót tartottak a Rotary Club képviselői számára

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.