EUR: 322,31 Ft
CHF: 281,77 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szombathely

A Semmelweis-napi gála díjazottjai

Dr. Csejtei András és dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két osztályvezető főorvosa kapta idén az önkormányzat által alapított Szombathely Egészségügyéért-díjat.

Július elseje a magyar egészségügy napja, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születési dátumához kötődik. A hagyományokhoz hűen ilyenkor adják át a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket az egészségügy területén dolgozóknak. Az elismeréseket a városházán dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át.


Egészségügyi dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat Fotó: szombathely.hu

Szombathely Egészségügyéért-díj annak az egészségügyi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. Az idén ezt a kitüntetést prof. dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Csejtei András, az Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát dr. Scherer Erzsébet, a Dolgozók útja 1/a szám alatti házi gyermekorvosi rendelő nyugállományú orvosa, valamint Szabó Csilla, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Fizioterápiás Osztályának helyettes gyógytornásza kapta.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának ápolója, Simon Zsuzsanna, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének pénzügyi és számviteli ügyintézője, Németh Ibolya és védőnője, Buzás Ildikó, továbbá Zsoldos László, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Szombathelyi Mentőállomásának karbantartója vehette át.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.