EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szombathely

A Semmelweis-napi gála díjazottjai

Dr. Csejtei András és dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két osztályvezető főorvosa kapta idén az önkormányzat által alapított Szombathely Egészségügyéért-díjat.

Július elseje a magyar egészségügy napja, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születési dátumához kötődik. A hagyományokhoz hűen ilyenkor adják át a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket az egészségügy területén dolgozóknak. Az elismeréseket a városházán dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át.


Egészségügyi dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat Fotó: szombathely.hu

Szombathely Egészségügyéért-díj annak az egészségügyi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. Az idén ezt a kitüntetést prof. dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Csejtei András, az Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát dr. Scherer Erzsébet, a Dolgozók útja 1/a szám alatti házi gyermekorvosi rendelő nyugállományú orvosa, valamint Szabó Csilla, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Fizioterápiás Osztályának helyettes gyógytornásza kapta.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának ápolója, Simon Zsuzsanna, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének pénzügyi és számviteli ügyintézője, Németh Ibolya és védőnője, Buzás Ildikó, továbbá Zsoldos László, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Szombathelyi Mentőállomásának karbantartója vehette át.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.