EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szombathely

A Semmelweis-napi gála díjazottjai

Dr. Csejtei András és dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két osztályvezető főorvosa kapta idén az önkormányzat által alapított Szombathely Egészségügyéért-díjat.

Július elseje a magyar egészségügy napja, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születési dátumához kötődik. A hagyományokhoz hűen ilyenkor adják át a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket az egészségügy területén dolgozóknak. Az elismeréseket a városházán dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át.


Egészségügyi dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat Fotó: szombathely.hu

Szombathely Egészségügyéért-díj annak az egészségügyi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. Az idén ezt a kitüntetést prof. dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Csejtei András, az Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát dr. Scherer Erzsébet, a Dolgozók útja 1/a szám alatti házi gyermekorvosi rendelő nyugállományú orvosa, valamint Szabó Csilla, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Fizioterápiás Osztályának helyettes gyógytornásza kapta.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának ápolója, Simon Zsuzsanna, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének pénzügyi és számviteli ügyintézője, Németh Ibolya és védőnője, Buzás Ildikó, továbbá Zsoldos László, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Szombathelyi Mentőállomásának karbantartója vehette át.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.