EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Szombathely

A Semmelweis-napi gála díjazottjai

Dr. Csejtei András és dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két osztályvezető főorvosa kapta idén az önkormányzat által alapított Szombathely Egészségügyéért-díjat.

Július elseje a magyar egészségügy napja, amely Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születési dátumához kötődik. A hagyományokhoz hűen ilyenkor adják át a szombathelyi önkormányzat által alapított kitüntetéseket az egészségügy területén dolgozóknak. Az elismeréseket a városházán dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke adta át.


Egészségügyi dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat Fotó: szombathely.hu

Szombathely Egészségügyéért-díj annak az egészségügyi dolgozónak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város egészségügyének fejlődését. Az idén ezt a kitüntetést prof. dr. Oroszlán György, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Csejtei András, az Onkoradiológiai Osztály osztályvezető főorvosa érdemelte ki.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj I. fokozatát dr. Scherer Erzsébet, a Dolgozók útja 1/a szám alatti házi gyermekorvosi rendelő nyugállományú orvosa, valamint Szabó Csilla, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Fizioterápiás Osztályának helyettes gyógytornásza kapta.

A Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj II. fokozatát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályának ápolója, Simon Zsuzsanna, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének pénzügyi és számviteli ügyintézője, Németh Ibolya és védőnője, Buzás Ildikó, továbbá Zsoldos László, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Szombathelyi Mentőállomásának karbantartója vehette át.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.