2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

A tájfutó Gárdonyi Csilla kétszeres serdülő Európa-bajnok lett

Sikeres ifjúsági Eb-t zártak a magyar tájfutók a szlovákiai Besztercebányán. A serdülők Gárdonyi Csilla révén két Európa-bajnoki címet, valamint két-két ezüst- és bronzérmet szereztek – tájékoztatta Gera Tibor, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya vasárnap az MTI-t.

Pénteken a sprinttávú versenyeket rendezték meg. A serdülő Gárdonyi Csilla (MOM) aranyérmet szerzett, a fiúk hasonló kategóriájában Jónás Ferenc (Szegedi VSE) harmadik helyezést ért el, az ifjúsági lányok között pedig 4. lett Vékony Vanda (Sirályok SE).


A szombati normál távú versenyeken Gárdonyi Csilla és Jónás Ferenc is megismételte előző napi eredményét, azaz a serdülők egy-egy újabb aranyat és bronzot szereztek. Az ifjúságiak közül Ormay Mihály (Budapesti Spartacus) 4., Sárközy Zsófia (MOM) pedig 6. lett.

Vasárnap a váltóviadalokkal zárult az Eb, újabb magyar érmekkel és helyezésekkel. A serdülő lányok – Czakó Borbála, Kishanti Petra, Gárdonyi Csilla – és a serdülő fiúk – Szabó Marcell, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc – egyaránt ezüstérmet szereztek. Az ifjúsági lányok váltója – Vékony Vanda, Szuromi Hanga, Sárközy Zsófia – pedig 5. lett.

Az éremtáblázaton Franciaország végzett az élen (4 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Magyarország (2, 2, 2) a finnekkel holtversenyben második lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).