EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Békéscsaba

A TOP aktuális kérdéseit tárgyalták a szakemberek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program legfrissebb híreiről tartott ismét információs napot a Békés Megyei Önkormányzat, amelyen polgármesterek, településvezetők és civil szervezetek képviselői egyaránt részt vettek.

A Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy a területfejlesztéssel és területrendezéssel kapcsolatos információkat összegyűjtse és a pillanatnyilag releváns, az önkormányzatok és a civil szervezetek számára fontos tudnivalókat továbbítsa. Ennek érdekében évente két alkalommal információs napot tartunk, ahol nem csupán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP), de az ehhez kapcsolódó programokkal kapcsolatban is hívunk meg előadókat – emelte ki köszöntőjében Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.


Fotó: Fekete Róbert
Várfi András társadalmi megbízatású alelnök, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Tolnai Péter
a közgyűlés alelnöke

A 2014–2020-as programozási időszakban a TOP közreműködő szervezeti feladatait a Magyar Államkincstár látja el. Célja, hogy támogassa a források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Az eddigi tapasztalatokról Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója tájékoztatta az információs nap résztvevőit.

TOP-os forrásból valósul meg a Munkácsy-negyed Békéscsabán

A megyei önkormányzat – a megyeszékhelyen kívül – minden településnek kötelezően segít a pályázatok során, amennyiben ezt a település kéri, és nemcsak a projektmenedzsmenti feladatokban, hanem a pályázatokhoz kapcsolódóan olyan egyéb feladatokban is, mint az előkészítés, szerződéskötés, végrehajtás, szakmai megvalósítás, nyilvánosság biztosítása. A teendők ellátására egy 25 fős menedzsmenti csoport jött létre, ennek munkájáról dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője tájékoztatta a jelenlévőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.