EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

A TOP aktuális kérdéseit tárgyalták a szakemberek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program legfrissebb híreiről tartott ismét információs napot a Békés Megyei Önkormányzat, amelyen polgármesterek, településvezetők és civil szervezetek képviselői egyaránt részt vettek.

A Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy a területfejlesztéssel és területrendezéssel kapcsolatos információkat összegyűjtse és a pillanatnyilag releváns, az önkormányzatok és a civil szervezetek számára fontos tudnivalókat továbbítsa. Ennek érdekében évente két alkalommal információs napot tartunk, ahol nem csupán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP), de az ehhez kapcsolódó programokkal kapcsolatban is hívunk meg előadókat – emelte ki köszöntőjében Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.


Fotó: Fekete Róbert
Várfi András társadalmi megbízatású alelnök, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Tolnai Péter
a közgyűlés alelnöke

A 2014–2020-as programozási időszakban a TOP közreműködő szervezeti feladatait a Magyar Államkincstár látja el. Célja, hogy támogassa a források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Az eddigi tapasztalatokról Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója tájékoztatta az információs nap résztvevőit.

TOP-os forrásból valósul meg a Munkácsy-negyed Békéscsabán

A megyei önkormányzat – a megyeszékhelyen kívül – minden településnek kötelezően segít a pályázatok során, amennyiben ezt a település kéri, és nemcsak a projektmenedzsmenti feladatokban, hanem a pályázatokhoz kapcsolódóan olyan egyéb feladatokban is, mint az előkészítés, szerződéskötés, végrehajtás, szakmai megvalósítás, nyilvánosság biztosítása. A teendők ellátására egy 25 fős menedzsmenti csoport jött létre, ennek munkájáról dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője tájékoztatta a jelenlévőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.