EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Békéscsaba

A TOP aktuális kérdéseit tárgyalták a szakemberek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program legfrissebb híreiről tartott ismét információs napot a Békés Megyei Önkormányzat, amelyen polgármesterek, településvezetők és civil szervezetek képviselői egyaránt részt vettek.

A Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy a területfejlesztéssel és területrendezéssel kapcsolatos információkat összegyűjtse és a pillanatnyilag releváns, az önkormányzatok és a civil szervezetek számára fontos tudnivalókat továbbítsa. Ennek érdekében évente két alkalommal információs napot tartunk, ahol nem csupán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP), de az ehhez kapcsolódó programokkal kapcsolatban is hívunk meg előadókat – emelte ki köszöntőjében Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.


Fotó: Fekete Róbert
Várfi András társadalmi megbízatású alelnök, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Tolnai Péter
a közgyűlés alelnöke

A 2014–2020-as programozási időszakban a TOP közreműködő szervezeti feladatait a Magyar Államkincstár látja el. Célja, hogy támogassa a források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Az eddigi tapasztalatokról Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója tájékoztatta az információs nap résztvevőit.

TOP-os forrásból valósul meg a Munkácsy-negyed Békéscsabán

A megyei önkormányzat – a megyeszékhelyen kívül – minden településnek kötelezően segít a pályázatok során, amennyiben ezt a település kéri, és nemcsak a projektmenedzsmenti feladatokban, hanem a pályázatokhoz kapcsolódóan olyan egyéb feladatokban is, mint az előkészítés, szerződéskötés, végrehajtás, szakmai megvalósítás, nyilvánosság biztosítása. A teendők ellátására egy 25 fős menedzsmenti csoport jött létre, ennek munkájáról dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője tájékoztatta a jelenlévőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.