2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

A Volvónál nem ismerik a kengurut

A Tesla után egyre több autógyártó cég készít, illetve kísérletezik önvezető autókkal. Erre a piacra próbál most a Volvo is betörni.

Első robotautójuk városi vészfékrendszere gond nélkül ismeri fel a gyalogosokat, a bicikliseket és a nagyobb testű állatokat, Ausztráliában most mégis hiba csúszott a gépezetbe. A csúcstechnológiával felszerelt autó tudása a nagyobb testű állatok tárgykörében kissé hiányos, ugyanis egy teszt során nem ismerte fel a kengurut, amit így simán elgázolt volna, ha emberi kéz nem avatkozik közbe. A rendszer állítólag nem tudja értelmezni az ugráló állat mozgását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.

 • Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Egy eddig ismeretlen mérgeskígyó-fajt fedeztek fel a kutatók az északkelet-ausztráliai Queensland államban, ám a felfedezést beárnyékolja, hogy a helyi bányászat miatt a hüllő talán már most a kihalás szélén áll.