2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

A Volvónál nem ismerik a kengurut

A Tesla után egyre több autógyártó cég készít, illetve kísérletezik önvezető autókkal. Erre a piacra próbál most a Volvo is betörni.

Első robotautójuk városi vészfékrendszere gond nélkül ismeri fel a gyalogosokat, a bicikliseket és a nagyobb testű állatokat, Ausztráliában most mégis hiba csúszott a gépezetbe. A csúcstechnológiával felszerelt autó tudása a nagyobb testű állatok tárgykörében kissé hiányos, ugyanis egy teszt során nem ismerte fel a kengurut, amit így simán elgázolt volna, ha emberi kéz nem avatkozik közbe. A rendszer állítólag nem tudja értelmezni az ugráló állat mozgását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.