EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

A Volvónál nem ismerik a kengurut

A Tesla után egyre több autógyártó cég készít, illetve kísérletezik önvezető autókkal. Erre a piacra próbál most a Volvo is betörni.

Első robotautójuk városi vészfékrendszere gond nélkül ismeri fel a gyalogosokat, a bicikliseket és a nagyobb testű állatokat, Ausztráliában most mégis hiba csúszott a gépezetbe. A csúcstechnológiával felszerelt autó tudása a nagyobb testű állatok tárgykörében kissé hiányos, ugyanis egy teszt során nem ismerte fel a kengurut, amit így simán elgázolt volna, ha emberi kéz nem avatkozik közbe. A rendszer állítólag nem tudja értelmezni az ugráló állat mozgását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.