2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb Székesfehérvár

Alekszejev Tamara nyerte a Világkupa-döntőt

Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa válogatott öttusázója Vilniusban. A fehérvári versenyző 28 győzelemmel és csak hét vereséggel, 270 ponttal nyerte a vívást.

Úszásban a 15. lett, de a lovasszámban sikerült begyűjtenie a maximálisan megszerezhető 300 pontot, s a kombinált számban is első lett. Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt.


Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt. Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

A másik fehérvári, Kovács Sarolta végül 1340 ponttal a hetedik helyen végzett. A harmadik magyar induló, Varga Eszter a harmincadik lett.

A Világkupa-döntő zárónapján került sor a vegyes váltók küzdelmére is. Tizennégy páros nevezett, a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett. A dobogó legtetejére az ír váltó állhatott fel (1499 pont), a franciák végeztek a második helyen (1478 pont), míg a dobogó legalsó fokán az orosz váltó tagjai örülhettek (1459 pont)


Tizennégy páros nevezett és a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

Az egyéni eredmény azért is kiemelkedő, mert magyar női versenyző most először nyert Világkupa-döntőben első helyet. A 28 esztendős Alekszejev Tamara teljesítménye év közben versenyről versenyre javult, Los Angelesben 33., Kairóban 18., Kecskeméten már 9. volt.

A fehérvári sportoló hölgyek idén egyébként is eredményes év után vannak. Az idén a felnőttek országos öttusabajnokságának női versenyében a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta örülhetett az aranyéremnek, közvetlenül mögötte ért célba az Alba Öttusa SE-s Alekszejev Tamara.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.