EUR: 317,07 Ft
CHF: 279,34 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Székesfehérvár

Alekszejev Tamara nyerte a Világkupa-döntőt

Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa válogatott öttusázója Vilniusban. A fehérvári versenyző 28 győzelemmel és csak hét vereséggel, 270 ponttal nyerte a vívást.

Úszásban a 15. lett, de a lovasszámban sikerült begyűjtenie a maximálisan megszerezhető 300 pontot, s a kombinált számban is első lett. Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt.


Alekszejev Tamara végül 1384 ponttal az első helyen végzett a litván Asadauskaite és az orosz Gubajdulina előtt. Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

A másik fehérvári, Kovács Sarolta végül 1340 ponttal a hetedik helyen végzett. A harmadik magyar induló, Varga Eszter a harmincadik lett.

A Világkupa-döntő zárónapján került sor a vegyes váltók küzdelmére is. Tizennégy páros nevezett, a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett. A dobogó legtetejére az ír váltó állhatott fel (1499 pont), a franciák végeztek a második helyen (1478 pont), míg a dobogó legalsó fokán az orosz váltó tagjai örülhettek (1459 pont)


Tizennégy páros nevezett és a magyar színeket a Kovács Sarolta, Demeter Gergely kettős képviselte. A páros ötödik lett Fotó: Magyar Öttusa Szövetség

Az egyéni eredmény azért is kiemelkedő, mert magyar női versenyző most először nyert Világkupa-döntőben első helyet. A 28 esztendős Alekszejev Tamara teljesítménye év közben versenyről versenyre javult, Los Angelesben 33., Kairóban 18., Kecskeméten már 9. volt.

A fehérvári sportoló hölgyek idén egyébként is eredményes év után vannak. Az idén a felnőttek országos öttusabajnokságának női versenyében a Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta örülhetett az aranyéremnek, közvetlenül mögötte ért célba az Alba Öttusa SE-s Alekszejev Tamara.

Kapcsolódó Cikkek