EUR: 321,29 Ft
CHF: 283,33 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Áttörés sürget Orbán az egyiptomi kapcsolatokban

Egyiptom stabilitása nélkül sem Észak-Afrika, sem a világ nem lehet stabil – idézte fel Orbán Viktor miniszterelnök Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök 2015-ben elhangzott szavait abból az alkalomból, hogy újfent vendégül látta az észak-afrikai ország első emberét, és mindketten szóltak a Magyar Nemzeti Kereskedőház által megrendezett Magyar–Egyiptomi Üzleti Fórumon hétfő este.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: egyiptomi kollégája szavai sosem voltak aktuálisabbak, mint manapság, ezért Magyarországnak különösen érdeke, hogy lehetőségeihez mérten segítse esz-Szíszi elnök stabilizációs programját.


– Már a harmadik üzleti fórumunkat tartjuk, és (…) eddig komoly, nagy áttörést a két ország gazdasági kapcsolatában nem sikerült elérnünk – ösztönözte az összegyűlt kereskedőket a kormányfő. Rámutatott: a két ország között politikai bizalmi kapcsolat alakult ki, vagyis „jó kiindulópontunk van egy komoly, nagy gazdasági áttörés eléréséhez”.

Jelentős eredmények azonban eddig is voltak. A miniszterelnök megemlítette: a következő tanévre ötszörös az egyiptomi diákok túljelentkezése a magyar állam által fizetett száz egyetemi ösztöndíjas helyre, ezért az ösztöndíjak számának emelését ígérte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elítélték a szexuális erőszakolót

  Elítélték a szexuális erőszakolót

  Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.

 • Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetekkel működik együtt az Emmi

  Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyatékossággal élők.

 • Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőívet

  Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.