EUR: 322,88 Ft
CHF: 285,50 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Belföld

Áttörés sürget Orbán az egyiptomi kapcsolatokban

Egyiptom stabilitása nélkül sem Észak-Afrika, sem a világ nem lehet stabil – idézte fel Orbán Viktor miniszterelnök Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök 2015-ben elhangzott szavait abból az alkalomból, hogy újfent vendégül látta az észak-afrikai ország első emberét, és mindketten szóltak a Magyar Nemzeti Kereskedőház által megrendezett Magyar–Egyiptomi Üzleti Fórumon hétfő este.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: egyiptomi kollégája szavai sosem voltak aktuálisabbak, mint manapság, ezért Magyarországnak különösen érdeke, hogy lehetőségeihez mérten segítse esz-Szíszi elnök stabilizációs programját.


– Már a harmadik üzleti fórumunkat tartjuk, és (…) eddig komoly, nagy áttörést a két ország gazdasági kapcsolatában nem sikerült elérnünk – ösztönözte az összegyűlt kereskedőket a kormányfő. Rámutatott: a két ország között politikai bizalmi kapcsolat alakult ki, vagyis „jó kiindulópontunk van egy komoly, nagy gazdasági áttörés eléréséhez”.

Jelentős eredmények azonban eddig is voltak. A miniszterelnök megemlítette: a következő tanévre ötszörös az egyiptomi diákok túljelentkezése a magyar állam által fizetett száz egyetemi ösztöndíjas helyre, ezért az ösztöndíjak számának emelését ígérte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

  Újabb részletek derültek ki a jobbikos Staudt Gábor nevével fémjelzett lengyelországi adócsalás feltételezett elkövetőiről. Mint megírtuk: egy magyarokból álló, de lengyelországi adócsalásra berendezkedett bűnbanda kiugrott tagja jelentette fel egykori bűntársait a lengyel pénzügyminisztériumnál, és azt állítja: az évekig tevékenykedő csalóhálózathoz asszisztált a jobbikos Staudt, a párt etikai bizottságának elnöke, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje.

 • Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelték az emberöléssel gyanúsított iraki férfi átadását

  Elrendelte a Fővárosi Törvényszék az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását annak az iraki férfinak, akit emberölés és lopás bűntette miatt kerestek a francia hatóságok, és akit az ideiglenes biztonsági határzár kerítésének átmászása közben fogtak el a rendőrök.

 • Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés a turizmusban

  Komoly növekedés történt a magyar turizmusban, az összesített vendégforgalom az idén a tavalyihoz képest 5,3 százalékkal emelkedett, a szálláshelyek bevételei pedig több mint 10 százalékkal növekedtek – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.