EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Az Oscar-díjas rendező újra forgat

Októbertől forgatja új filmjét Barry Jenkins, az Oscar-díjas Holdfény rendezője.

Az Annapurna Pictures filmstúdió hétfőn jelentette be, hogy Jenkins James Baldwin egy művét adaptálja.

Jenkins elmondta: ezúttal Baldwin 1974-ben megjelent If Beale Street Could Talk című regényéből készít játékfilmet, amely a hetvenes évek Harlemjében játszódik, a szerelemről és igazságtalanságról szól. A rendező Holdfény című filmjéhez Tarell Alvin McCraney színművét használta fel.

A Baldwin-hagyaték gondozói áldásukat adták a filmre. Jenkins szinte ugyanazzal a stábbal forgat, amely a Holdfényen is dolgozott. Producere ismét Adele Romanski lesz, valamint a Plan B is közreműködik a gyártásban.

A rendező közben az Amazon stúdió számára készít elő egy filmsorozatot Colson Whitehead 2017-ben Pulitzer-díjjal elismert The Underground Railroad című írása nyomán.

Kapcsolódó Cikkek

  • A rendőrségnél akartak kokaint venni

    A rendőrségnél akartak kokaint venni

    Minden napra jut egy olyan történet, aminek hallatán az ember csak fogja a fejét és meggyőződése, hogy ennél nagyobb baklövést nem lehet elkövetni.

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.