2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld Szeged

B. Nagy László: Munka, család, biztonság

Szeged fideszes parlamenti képviselője szerint a 2018-as költségvetés a polgári kormányzat elképzelései alapján megalapozza és megerősíti Magyarország jövőképének három pillérét.

Minden idők legjobb költségvetésének nevezte B. Nagy László, Szeged fideszes országgyűlési képviselője a parlament által nemrégiben elfogadott 2018. évi büdzsét. A honatyával annak kapcsán beszélgetett a Lokál Extra Szeged, hogy június végén lezárult az országgyűlés első félévi munkája.


Az ország külkereskedelmi és makrogazdasági helyzete is olyan képet mutat, melyre rég nem volt már példa, úgy tűnik, hogy még növekedni is tud majd a magyar gazdaság, a magyar állam súlya a versenytársakhoz és az EU-hoz képest. A költségvetésben tetten érhetőek azok a gazdaságpolitikai-politikai súlypontok, melyek a regnáló polgári kormány elképzeléseinek a vázát alkotják – hangsúlyozta a képviselő.

B. Nagy László szerint minden idők legjobb költségvetését fogadta el az országgyűlés

B. Nagy László kiemelte, a büdzsé fő prioritásai az adósságcsökkentés, a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés és a családok, a gyermeknevelés támogatása. Ez összhangban van azzal a felfogással, hogy miközben mi, magyarok a kevésbé szaporodó nemzeteket táborát gazdagítjuk, nem a migrációval, a bevándorlók betelepítésével, hanem hazai erőfeszítésekkel szeretnénk kezelni ezt a problémát – mondta el a politikus. Ehhez szabták a költségvetésben az olyan kiadásokat, melyek a fiatalokat érintik, a szociális támogatásokat, családalapítási, illetve lakásépítési kedvezményeket, adókedvezményeket, melyek a magyar jövő sarkalatos alapját jelentik.


Versenyképesség

A honatya szerint a következő időszak nagy feladata a képzések, a felnőttképzés, a mai technikának megfelelő oktatás reformja, ami kiemelt jelentőséggel bír a versenyképesség szempontjából.

2010 óta hétszázezer új munkahely jött létre Magyarországon, ez már látszik is, mert csak 4,4 százalék körüli a munkanélküliség. Ráadásul ez sem azt jelenti, hogy ennyi embernek nincs munkája, hiszen ebben a számban benne van az is, aki nem akar vagy nem tud dolgozni. Párhuzamosan megjelent a múlt év vége felé bizonyos ágazatokban a munkaerőhiány, lassan azt mondhatjuk, hogy elértük a teljes foglalkoztatást, ami igazán nemes cél – fogalmazott B. Nagy László.

Kitért arra, hogy ebben az ülésszakban is élesen megjelent a migráció megítélése kapcsán hazánk és Brüsszel között fennálló vita. A költségvetés harmadik fontos pillére a munka és a családok támogatása mellett éppen ezzel összefüggésben a biztonság szavatolása, a határvédelem költségeinek növelése, a kerítés fenntartása. A polgári kormány hárompilléres jövőképe szerint Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát, van munkahelye, értelmes munkát végez, amiért megfelelő munkabért kap, és a fiatalokat, a gyermekeket nevelőket, a családokat segítő család- és szociálpolitika révén lendületet vesz a magyarság szaporodása is, ami a jövő Magyarországa szempontjából rendkívül fontos – összegzett a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.