EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Debrecen

Belvárosi nagy felületű aszfaltozás

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója 53 csomópont átalakítását tartalmazza. Az önkormányzat a teljes átalakításra több mint 1,4 milliárd forintot fordít.

Az ütemezés rendje

 1. Széchenyi utca I. ütem: Piac utca–nyugati kiskörút (a nyugati kiskörút építésekor a Széchenyi utca eddig felújítással nem érintett szakasza)
 2. Kossuth utca: Piac utca–Burgundia utca között
 3. Széchenyi u. II. ütem: Nyugati utca–Széchenyi u. 45. között
 4. Miklós utca: Erzsébet utca–Szoboszlói úti csomópont
 5. Szent Anna u. I. ütem: Sumen utca–Szent Anna utca 56–58. között
 6. Szent Anna u. II. ütem: Sumen utca–Varga utca között
 7. Miklós utca: Szív utca–Erzsébet utca

A terv első üteme az Árpád tér átalakítása, valamint a Nyíl utcán, a Nagysándor József és a Damjanich utcai kereszteződésekben jelzőlámpa kiépítése. A beruházás május 12-én indult és augusztus 1-jéig tart. Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi és a Kossuth utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz. Az átszervezés első ütemében, július 3-án egyes szakaszokon elindult az útfelület korszerűsítése.


A nagy felületű aszfaltozás 172 millió forintba kerül és október 31-ig minden szakaszon befejeződik. Mivel a csomópontok átalakítása ősszel kezdődik, addig a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendhez tartozó oldószeres burkolati jeleket festik fel.

Az átalakítás második üteme az egyes belvárosi csomópontok átépítése lesz. Két ütemben zajlik a munka, hogy a kivitelezés ne okozzon aránytalanul nagy forgalmi terhelést a közlekedőknek. A csomópontok átalakítása a  közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után, előreláthatóan szeptember 15-én kezdődhet.  Akkor kaphat munkaterületet a nyertes vállalkozó. A kivitelezés befejezése és ezzel együtt az új forgalmi rend bevezetése november 30-ig várható.


Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.