EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Belvárosi nagy felületű aszfaltozás

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója 53 csomópont átalakítását tartalmazza. Az önkormányzat a teljes átalakításra több mint 1,4 milliárd forintot fordít.

Az ütemezés rendje

 1. Széchenyi utca I. ütem: Piac utca–nyugati kiskörút (a nyugati kiskörút építésekor a Széchenyi utca eddig felújítással nem érintett szakasza)
 2. Kossuth utca: Piac utca–Burgundia utca között
 3. Széchenyi u. II. ütem: Nyugati utca–Széchenyi u. 45. között
 4. Miklós utca: Erzsébet utca–Szoboszlói úti csomópont
 5. Szent Anna u. I. ütem: Sumen utca–Szent Anna utca 56–58. között
 6. Szent Anna u. II. ütem: Sumen utca–Varga utca között
 7. Miklós utca: Szív utca–Erzsébet utca

A terv első üteme az Árpád tér átalakítása, valamint a Nyíl utcán, a Nagysándor József és a Damjanich utcai kereszteződésekben jelzőlámpa kiépítése. A beruházás május 12-én indult és augusztus 1-jéig tart. Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójának egyik legfontosabb eleme a belvárosi forgalom átszervezése. Az átalakítás lényege, hogy a Széchenyi és a Kossuth utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz. Az átszervezés első ütemében, július 3-án egyes szakaszokon elindult az útfelület korszerűsítése.


A nagy felületű aszfaltozás 172 millió forintba kerül és október 31-ig minden szakaszon befejeződik. Mivel a csomópontok átalakítása ősszel kezdődik, addig a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendhez tartozó oldószeres burkolati jeleket festik fel.

Az átalakítás második üteme az egyes belvárosi csomópontok átépítése lesz. Két ütemben zajlik a munka, hogy a kivitelezés ne okozzon aránytalanul nagy forgalmi terhelést a közlekedőknek. A csomópontok átalakítása a  közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után, előreláthatóan szeptember 15-én kezdődhet.  Akkor kaphat munkaterületet a nyertes vállalkozó. A kivitelezés befejezése és ezzel együtt az új forgalmi rend bevezetése november 30-ig várható.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.