2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Debrecen

Berényi Ervin nagy tervekkel vág neki a munkának

Berényi Ervin lett a Klinikai Központ új elnöke. A kinevezését öt évre elnyerő professzor az egységes sürgősségi rendszert, a daganatos betegek gyors ellátását szeretné elérni.

Berényi Ervin szerint az északkelet-magyarországi régióban a felsőoktatási intézményeknek össze kell fogniuk, hogy a változó világ kihívásainak, a piaci igényeknek, a korszerű oktatási környezet kialakításának közösen tudjanak megfelelni. A betegellátás terén a progresszivitási szinteknek megfelelő, világos betegutak kialakítását tartja fontosnak, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházzal összehangoltan. Úgy fogalmazott: alapvető cél, hogy kialakítsunk egy teljesen tiszta, áttekinthető egészségügyi szolgáltatást. A közösségi és csoportérdek az egyén érdeke fölé helyeződik – ezen belül is a beteg érdeke a legfontosabb. A betegutak tisztázása kiemelkedően fontos szerephez jut, különösen a sürgősségi ellátás, a daganatos betegek ellátása terén. Nem fordulhat elő, hogy a páciensek kiszolgáltatva várjanak előjegyzési időpontokra, hogy bármilyen ok miatt is elkallódhassanak az ellátórendszerben.


Szerinte elfogadhatatlan, hogy országos szinten óriási kiadásokat fordítunk a daganatos betegek ellátására, és ennek eredményét sehol nem látjuk: majd minden mutatóban utolsók között szerepelünk az Európai Unióban a daganatos betegek halálozása terén. Az országos adatok rendkívül heterogének, de sajnálatos, hogy nem lehetünk büszkék szűkebb hazánk, Hajdú-Bihar megye helyzetére sem. Elsődleges a beteg érdeke, az ellátás transzparenciája, annak szabályozottsága és ellenőrizhetősége. A Klinikai Központ élén ezekre a szempontokra fogok koncentrálni. Bízom benne, hogy az intézmény vezetése mellett a klinikai dolgozók, oktatók támogatásával – foglalta össze hitvallását Berényi Ervin. – A legmagasabb szintű betegellátó tevékenység biztosítása mellett természetesen a legmagasabb szintű orvosképzés, a kutatási aktivitás fejlesztése is alapvető célunk – tette hozzá az orvosprofesszor.

Névjegy

Berényi Ervin neuroradiológus orvosprofesszor

 • Szakterülete az emberi agyműködés feltérképezése a legmodernebb képalkotó eljárásokkal
 • Egyetemi munkáját 2005-ben kezdte Debrecenben
 • Nevéhez fűződik a radiográfusképzés debreceni felfejlesztése
 • Az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapszak létrehozása
 • 2013 óta egyetemi tanár
 • 2016 óta a DE ÁOK Orvosi Képalkotó Intézet igazgatója
 • Rektori biztosként irányította a Kenézy Gyula Kórház és a Klinikai Központ integrációját
 • A Magyar Radiológus Társaság alelnöke
 • Hobbija a hosszútávfutás
 • Szabadidejében csilitermesztéssel foglalkozik, horgászik, fest, vitorlázik

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.