EUR: 309,51 Ft
CHF: 267,42 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Bienerth: Abból a káoszból, ami tavaly év végén kialakult kemény, hosszú munkával lehet rendet rakni

Bienerth Gusztáv szerint a legfontosabb feladat az, hogy a versenyzők a legjobb körülmények között készülhessenek a világversenyekre. A Magyar Úszószövetség elnöke az Origónak adott interjúban arról is beszélt, hogy a sportág jövőképe nagyon is biztató.

Bienerth Gusztáv a magánéletéről is mesélt a lapnak, aminek azt is elárulta, 53 évesen kerülte be a nemzetközi sportdiplomácia vérkeringésébe.

Az MLSZ felkért arra, hogy legyek a szövetség nemzetközi igazgatója. A felkérés úgy érkezett, hogy nekem korábban a labdarúgással semmiféle kapcsolatom nem volt. Nekik akkor olyan emberre volt szükségük, aki könnyedén mozog az üzleti életben, világlátott, gazdasági szakember. Úgy voltak vele, hogy majd menet közben megtanulom azokat a dolgokat, amelyek sport specifikusak, és ehhez a munkához elengedhetetlenül szükségesek. Nekem akkor két feltételem volt. Az első, hogy csak ingyen vagyok hajlandó dolgozni – ehhez a mai napig tartom magam, a MÚSZ elnökségért sem kapok egy fillért sem. A másik, hogy csak addig, amíg a bizalom töretlen” – mondta az Origónak az elnök.

A szakember azt is elárulta, hogy úgy gondolja, a Magyar Úszószövetség elnökének lenni egy izgalmas, egyben megtisztelő feladat. Nagyon fontosnak tartja a reformokat is, amikkel a szövetség korábban nem foglalkozott, azonban most már elkezdődött.

Megválasztása után komoly rendcsinálás következett.

Öt hónap telt el. A munka elején tartunk. Egy nagyon bonyolult, összetett és szép feladatról van szó. Abból a káoszból, ami tavaly év végén kialakult kemény hosszú munkával lehet rendet rakni. Ez az én feladatom. Hogy menedzserként irányítsam a szövetség életét – igénybe véve a korábbi tapasztalataimat. Szakmai döntést soha nem fogok hozni, ezért a szakmai alelnök, egyben szövetségi kapitány, Sós Csaba felel.  Mi az, amit az elmúlt fél évben tettem? Huszonnégy városban jártam, negyvenkét klubot látogattam meg. Hogy megismerjem a közeget, a problémáikat, illetve ők megismerjék a szövetségi stratégiáját” – hangsúlyozta az Origónak Bienerth Gusztáv.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.