EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Sport

Bienerth: Abból a káoszból, ami tavaly év végén kialakult kemény, hosszú munkával lehet rendet rakni

Bienerth Gusztáv szerint a legfontosabb feladat az, hogy a versenyzők a legjobb körülmények között készülhessenek a világversenyekre. A Magyar Úszószövetség elnöke az Origónak adott interjúban arról is beszélt, hogy a sportág jövőképe nagyon is biztató.

Bienerth Gusztáv a magánéletéről is mesélt a lapnak, aminek azt is elárulta, 53 évesen kerülte be a nemzetközi sportdiplomácia vérkeringésébe.


Az MLSZ felkért arra, hogy legyek a szövetség nemzetközi igazgatója. A felkérés úgy érkezett, hogy nekem korábban a labdarúgással semmiféle kapcsolatom nem volt. Nekik akkor olyan emberre volt szükségük, aki könnyedén mozog az üzleti életben, világlátott, gazdasági szakember. Úgy voltak vele, hogy majd menet közben megtanulom azokat a dolgokat, amelyek sport specifikusak, és ehhez a munkához elengedhetetlenül szükségesek. Nekem akkor két feltételem volt. Az első, hogy csak ingyen vagyok hajlandó dolgozni – ehhez a mai napig tartom magam, a MÚSZ elnökségért sem kapok egy fillért sem. A másik, hogy csak addig, amíg a bizalom töretlen” – mondta az Origónak az elnök.

A szakember azt is elárulta, hogy úgy gondolja, a Magyar Úszószövetség elnökének lenni egy izgalmas, egyben megtisztelő feladat. Nagyon fontosnak tartja a reformokat is, amikkel a szövetség korábban nem foglalkozott, azonban most már elkezdődött.


Megválasztása után komoly rendcsinálás következett.

Öt hónap telt el. A munka elején tartunk. Egy nagyon bonyolult, összetett és szép feladatról van szó. Abból a káoszból, ami tavaly év végén kialakult kemény hosszú munkával lehet rendet rakni. Ez az én feladatom. Hogy menedzserként irányítsam a szövetség életét – igénybe véve a korábbi tapasztalataimat. Szakmai döntést soha nem fogok hozni, ezért a szakmai alelnök, egyben szövetségi kapitány, Sós Csaba felel.  Mi az, amit az elmúlt fél évben tettem? Huszonnégy városban jártam, negyvenkét klubot látogattam meg. Hogy megismerjem a közeget, a problémáikat, illetve ők megismerjék a szövetségi stratégiáját” – hangsúlyozta az Origónak Bienerth Gusztáv.

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén.

  • Vért izzadva győztek a brazilok

    Vért izzadva győztek a brazilok

    Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert az E csoportban.