2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld Szeged

Bíróság előtt Botka László

Tanúként idézte be és hallgatta meg a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült büntetőügyben Botka Lászlót, Szeged szocialista polgármesterét, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a Gyulai Járásbíróság.

Az ügyészség szerint a hűtlen kezelési ügy vádlottjai több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között jogszabályi felhatalmazás nélkül több száz ingyenes parkolóbérletet osztogattak, amelyek odaítéléséről a Botka László MSZP-s polgármester által összehívott vezetői értekezleteken döntöttek a szegedi polgármesteri hivatalban. Felbujtással vádolják a polgármester közvetlen munkatársai közül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt.


40 millió forintos kár okát kell tisztázni

Botka László a meghallgatása után a sajtónak úgy fogalmazott, hogy az egész ügyet „politikai műbalhénak” tartja. Szabó Bálint jogász szerint viszont a VIP-parkolóbotrányban a szegedi városvezetés „nemcsak le-, hanem meg is bukott”. Úgy fogalmazott, az igazi tettes eddig nem került a bíróság elé, és meglátása szerint nemcsak a vádban szereplő hűtlen kezelés és felbujtás valósult meg, hanem hivatali visszaélés miatt is kiegészítő nyomozást lenne érdemes elrendelni. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára pedig korábban arról beszélt: „még nem tudjuk, hogy lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, de mindenképpen érdekes, hogy Szegeden a Botka polgármesternek kedves gazdagoknak nem kellett a parkolásért fizetniük”.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elemi erő

  A nap képe: Elemi erő

  A gravitációt meghazudtoló műsorral készül a Recirquel Újcirkusz Társulat. Az elképesztő mutatványokat Vági Bence rendezésében, a My Land című produkció keretében láthatják az érdeklődők október 16-án a Müpában.

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.