2018. április 24., kedd
György

Belföld Szeged

Bíróság előtt Botka László

Tanúként idézte be és hallgatta meg a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült büntetőügyben Botka Lászlót, Szeged szocialista polgármesterét, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a Gyulai Járásbíróság.

Az ügyészség szerint a hűtlen kezelési ügy vádlottjai több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között jogszabályi felhatalmazás nélkül több száz ingyenes parkolóbérletet osztogattak, amelyek odaítéléséről a Botka László MSZP-s polgármester által összehívott vezetői értekezleteken döntöttek a szegedi polgármesteri hivatalban. Felbujtással vádolják a polgármester közvetlen munkatársai közül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt.


40 millió forintos kár okát kell tisztázni

Botka László a meghallgatása után a sajtónak úgy fogalmazott, hogy az egész ügyet „politikai műbalhénak” tartja. Szabó Bálint jogász szerint viszont a VIP-parkolóbotrányban a szegedi városvezetés „nemcsak le-, hanem meg is bukott”. Úgy fogalmazott, az igazi tettes eddig nem került a bíróság elé, és meglátása szerint nemcsak a vádban szereplő hűtlen kezelés és felbujtás valósult meg, hanem hivatali visszaélés miatt is kiegészítő nyomozást lenne érdemes elrendelni. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára pedig korábban arról beszélt: „még nem tudjuk, hogy lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, de mindenképpen érdekes, hogy Szegeden a Botka polgármesternek kedves gazdagoknak nem kellett a parkolásért fizetniük”.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Még csak kedd?!

    A nap képe: Még csak kedd?!

    Nem mindennapi módon fejezte ki nemtetszését az a teknős, akinek nem volt kedve a modellt állni a fényképezőnek, így “bemutatott” Mark Fitz természetfotósnak.

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.