EUR: 319,68 Ft
CHF: 282,63 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld Szeged

Bíróság előtt Botka László

Tanúként idézte be és hallgatta meg a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült büntetőügyben Botka Lászlót, Szeged szocialista polgármesterét, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a Gyulai Járásbíróság.

Az ügyészség szerint a hűtlen kezelési ügy vádlottjai több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között jogszabályi felhatalmazás nélkül több száz ingyenes parkolóbérletet osztogattak, amelyek odaítéléséről a Botka László MSZP-s polgármester által összehívott vezetői értekezleteken döntöttek a szegedi polgármesteri hivatalban. Felbujtással vádolják a polgármester közvetlen munkatársai közül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt.


40 millió forintos kár okát kell tisztázni

Botka László a meghallgatása után a sajtónak úgy fogalmazott, hogy az egész ügyet „politikai műbalhénak” tartja. Szabó Bálint jogász szerint viszont a VIP-parkolóbotrányban a szegedi városvezetés „nemcsak le-, hanem meg is bukott”. Úgy fogalmazott, az igazi tettes eddig nem került a bíróság elé, és meglátása szerint nemcsak a vádban szereplő hűtlen kezelés és felbujtás valósult meg, hanem hivatali visszaélés miatt is kiegészítő nyomozást lenne érdemes elrendelni. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára pedig korábban arról beszélt: „még nem tudjuk, hogy lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, de mindenképpen érdekes, hogy Szegeden a Botka polgármesternek kedves gazdagoknak nem kellett a parkolásért fizetniük”.

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.