EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Aktuális

Bokrost a Soros-hálózat fizeti

Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – reagált a kormányzati tájékoztatási központ az egykori „csomagos” pénzügyminiszter közleményére, amelyben antiszemitizmussal vádolja a kormányfőt.

Úgy tűnik, megvédi munkaadóját Bokros Lajos, aki a róla elnevezett 1995-ös, jelentős életszínvonal-zuhanást eredményező gazdasági kiigazító csomaggal vált közismertté. Az elmúlt évtizedekben leginkább politikai kísértetként fel-feltűnő Bokros, aki volt már MSZMP-, MSZP-tag és az MDF miniszterelnök-jelöltje is, most pedig az általa alapított, mérhetetlenül alacsony támogatottságú Modern Magyarország Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hétfőn nyilatkozatban támadta a kormányt, mert szerinte a figyelmet Soros György befolyására felhívó kormányzati plakát „azt sugallja, mintha az EU és Soros illegális bevándorlók beköltöztetését szorgalmazná, holott kizárólag menekültek elosztásáról lenne szó”.


Bokros szerint a kormányzati kommunikáció hazugság, nyíltan goebbelsi színvonalú. „Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus” – fejtegette közleményében a hírhedt pénzügyész.

Soros György és Bokros Lajos (jobbra) 2007-ben a Közép-európai Egyetem Nyílt Társadalom Díjának átadóján a Vígszínházban, közöttük Carla Del Ponte, a Nemzetközi Törvényszék főügyésze MTI Fotó: Beliczay László

A Kormányzati Tájékoztatási Központ két rövid mondattal lerántotta a leplet arról, hogy Bokros Lajos nem feltétlenül az ország sorsa miatt aggódik.


Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – közli a lényegre törő kommüniké.

Az tény, hogy Bokros 2005–2008 között a Soros-egyetem, a CEU gazdasági irányításáért felelős vezérigazgató volt és mindmáig tanít is az egyetemen. A CEU honlapja szerint jelenleg két kurzust oktat: makro- és közgazdaság-, valamint átmeneti gazdaságtant.

Ugyanakkor a Válasz felidézte: Bokros már 1989-től, akkori friss MSZP-tagként „összebútorozott” néhány kanadai-amerikai üzletemberrel, köztük Soros Györggyel az Első Magyar Befektetési Tanácsadó Rt. igazgatóságában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Lövöldöző gyilkolt Torontóban

  Legkevesebb két ember meghalt a vasárnap esti torontói lőfegyveres ámokfutásban, a lövöldöző mellett egy fiatal nő is életét vesztette, a sebesültek száma 13 – közölte a város rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

 • Vágóhídon tartottak állatviadalt

  Vágóhídon tartottak állatviadalt

  Egy vágóhídon tartott, tiltott állatviadal résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei vasárnap reggel Mohácson, az ügyben három férfi ellen indult eljárás.

 • Lecsukták az elkóborolt mopszot

  Lecsukták az elkóborolt mopszot

  A szabadságra áhítozó mopsz élete legnagyobb kalandja helyett hamar a hűvösön találta magát. A New Jersey-i rendőrök ugyanis gyorsan elkapták a gazdájától elkóborló ebet, majd azonnal le is tartóztatták gaztettéért.