EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Aktuális

Bokrost a Soros-hálózat fizeti

Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – reagált a kormányzati tájékoztatási központ az egykori „csomagos” pénzügyminiszter közleményére, amelyben antiszemitizmussal vádolja a kormányfőt.

Úgy tűnik, megvédi munkaadóját Bokros Lajos, aki a róla elnevezett 1995-ös, jelentős életszínvonal-zuhanást eredményező gazdasági kiigazító csomaggal vált közismertté. Az elmúlt évtizedekben leginkább politikai kísértetként fel-feltűnő Bokros, aki volt már MSZMP-, MSZP-tag és az MDF miniszterelnök-jelöltje is, most pedig az általa alapított, mérhetetlenül alacsony támogatottságú Modern Magyarország Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hétfőn nyilatkozatban támadta a kormányt, mert szerinte a figyelmet Soros György befolyására felhívó kormányzati plakát „azt sugallja, mintha az EU és Soros illegális bevándorlók beköltöztetését szorgalmazná, holott kizárólag menekültek elosztásáról lenne szó”.


Bokros szerint a kormányzati kommunikáció hazugság, nyíltan goebbelsi színvonalú. „Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus” – fejtegette közleményében a hírhedt pénzügyész.

Soros György és Bokros Lajos (jobbra) 2007-ben a Közép-európai Egyetem Nyílt Társadalom Díjának átadóján a Vígszínházban, közöttük Carla Del Ponte, a Nemzetközi Törvényszék főügyésze MTI Fotó: Beliczay László

A Kormányzati Tájékoztatási Központ két rövid mondattal lerántotta a leplet arról, hogy Bokros Lajos nem feltétlenül az ország sorsa miatt aggódik.


Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét – közli a lényegre törő kommüniké.

Az tény, hogy Bokros 2005–2008 között a Soros-egyetem, a CEU gazdasági irányításáért felelős vezérigazgató volt és mindmáig tanít is az egyetemen. A CEU honlapja szerint jelenleg két kurzust oktat: makro- és közgazdaság-, valamint átmeneti gazdaságtant.

Ugyanakkor a Válasz felidézte: Bokros már 1989-től, akkori friss MSZP-tagként „összebútorozott” néhány kanadai-amerikai üzletemberrel, köztük Soros Györggyel az Első Magyar Befektetési Tanácsadó Rt. igazgatóságában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Duna House: A falusi csok az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti

  Duna House: A falusi csok az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti

  A Magyar falu program keretében bejelentett falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) a hazai ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti, és elsősorban a nagyvárosoktól távolabb eső településeken jelenthet segítséget az otthont keresőknek, a főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni a Duna House elemzése szerint.

 • Az emberi jogok félremagyarázása elképesztő következményekkel jár Olaszországban

  Az emberi jogok félremagyarázása elképesztő következményekkel jár Olaszországban

  Elképesztő következménnyel jár, ha – valószínűleg szándékosan – félremagyarázzák az emberi jogokat – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken, utalva arra a kártérítési igényre, amit 41 migráns nevében egy római ügyvédi iroda nyújtott be Matteo Salvini belügyminiszter ellen csütörtökön.

 • Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.