2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Ózd

Börtön és településeket elkerülő út épül

A börtönprojektre beérkezett árajánlatok meghaladták a tervezett költségeket, ezért új közbeszerzést fognak kiírni és csak annak elbírálása után indulhat az építkezés. Az Ózd-Bátonyterenye közötti 25-ös számú főúton forgalomszámlálás zajlik, ami a tervezésben játszik szerepet.

Az ellenzék suttogó kormányellenes propagandája már tudni véli, hogy a tervekkel ellentétben mégsem épül Ózdra büntetés-végrehajtási intézet és ugyanúgy elmarad az új 25-ös számú főút építése is. Riz Gábor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hűtötte le az ellendrukkereket.


Fotó: Lokál
Képalá: A borsodnádasdi szerpentin gyorsítósávokkal bővül

Egy keretösszeg áll rendelkezésre az új börtönberuházásokra, és annak alapján írták ki a közbeszerzést. A pályázók azonban túlárazták a meghirdetett árakat, ami miatt nem hirdettek eredményt. A történtek miatt újra kiírják a pályázatot, aminek a közbeszerzésről szóló törvény szerint elölről kezdődik a menete. Ennek ismeretében lehet majd beszélni az építkezés elkezdésének és befejezésének időpontjáról.

Fotó: Lokál
Képalá: A megépülő gyorsítósávval menetidő spórolható

Az országos úthálózat bővítési projektjében helyet kapott az Ózd-Bátonyterenye közötti út építése is, ami jelentősen lerövidíti majd a főváros felé közlekedők menetidejét. Az első verzió négysávos útberuházásról szólt, ami mai árakon 180 milliárd forintba kerülne. Ez akkorra összeg, hogy a hazai útfejlesztések egynegyedét jelentené. Helyette 40-60 milliárd forintból épül meg az út, amely kikerüli a településeket és néhány helyen gyorsító sáv segíti a gyorsabb közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek