EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Ózd

Börtön és településeket elkerülő út épül

A börtönprojektre beérkezett árajánlatok meghaladták a tervezett költségeket, ezért új közbeszerzést fognak kiírni és csak annak elbírálása után indulhat az építkezés. Az Ózd-Bátonyterenye közötti 25-ös számú főúton forgalomszámlálás zajlik, ami a tervezésben játszik szerepet.

Az ellenzék suttogó kormányellenes propagandája már tudni véli, hogy a tervekkel ellentétben mégsem épül Ózdra büntetés-végrehajtási intézet és ugyanúgy elmarad az új 25-ös számú főút építése is. Riz Gábor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hűtötte le az ellendrukkereket.


Fotó: Lokál
Képalá: A borsodnádasdi szerpentin gyorsítósávokkal bővül

Egy keretösszeg áll rendelkezésre az új börtönberuházásokra, és annak alapján írták ki a közbeszerzést. A pályázók azonban túlárazták a meghirdetett árakat, ami miatt nem hirdettek eredményt. A történtek miatt újra kiírják a pályázatot, aminek a közbeszerzésről szóló törvény szerint elölről kezdődik a menete. Ennek ismeretében lehet majd beszélni az építkezés elkezdésének és befejezésének időpontjáról.

Fotó: Lokál
Képalá: A megépülő gyorsítósávval menetidő spórolható

Az országos úthálózat bővítési projektjében helyet kapott az Ózd-Bátonyterenye közötti út építése is, ami jelentősen lerövidíti majd a főváros felé közlekedők menetidejét. Az első verzió négysávos útberuházásról szólt, ami mai árakon 180 milliárd forintba kerülne. Ez akkorra összeg, hogy a hazai útfejlesztések egynegyedét jelentené. Helyette 40-60 milliárd forintból épül meg az út, amely kikerüli a településeket és néhány helyen gyorsító sáv segíti a gyorsabb közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.