EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Ózd

Börtön és településeket elkerülő út épül

A börtönprojektre beérkezett árajánlatok meghaladták a tervezett költségeket, ezért új közbeszerzést fognak kiírni és csak annak elbírálása után indulhat az építkezés. Az Ózd-Bátonyterenye közötti 25-ös számú főúton forgalomszámlálás zajlik, ami a tervezésben játszik szerepet.

Az ellenzék suttogó kormányellenes propagandája már tudni véli, hogy a tervekkel ellentétben mégsem épül Ózdra büntetés-végrehajtási intézet és ugyanúgy elmarad az új 25-ös számú főút építése is. Riz Gábor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hűtötte le az ellendrukkereket.


Fotó: Lokál
Képalá: A borsodnádasdi szerpentin gyorsítósávokkal bővül

Egy keretösszeg áll rendelkezésre az új börtönberuházásokra, és annak alapján írták ki a közbeszerzést. A pályázók azonban túlárazták a meghirdetett árakat, ami miatt nem hirdettek eredményt. A történtek miatt újra kiírják a pályázatot, aminek a közbeszerzésről szóló törvény szerint elölről kezdődik a menete. Ennek ismeretében lehet majd beszélni az építkezés elkezdésének és befejezésének időpontjáról.

Fotó: Lokál
Képalá: A megépülő gyorsítósávval menetidő spórolható

Az országos úthálózat bővítési projektjében helyet kapott az Ózd-Bátonyterenye közötti út építése is, ami jelentősen lerövidíti majd a főváros felé közlekedők menetidejét. Az első verzió négysávos útberuházásról szólt, ami mai árakon 180 milliárd forintba kerülne. Ez akkorra összeg, hogy a hazai útfejlesztések egynegyedét jelentené. Helyette 40-60 milliárd forintból épül meg az út, amely kikerüli a településeket és néhány helyen gyorsító sáv segíti a gyorsabb közlekedést.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.