EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Börtönbe mehet a madártolltolvaj

A most 45 éves férfi hosszú évek óta megszállottan gyűjti a ritka és egzotikus ragadozó madarak tollait, és saját kollekcióját múzeumi gyűjtemények megdézsmálásából gyarapította. Főleg svájci, német és osztrák múzeumokat fosztogatott tudományos kutatás ürügyén.

A vádlott hét és fél év alatt 10 500 madártollat és 458 „egyéb tárgyat” gyűjtött össze, összesen 127-féle ragadozó madár tollait találták meg nála 427 ezer frank (120 millió forint) értékben. A lopott tollak között északi sólyom, vörös kánya, maláj sas, usambarai uhu, egerészölyv, dzsungel sas „öltözéke” szerepel. Büntetés nélkül szinte biztos, hogy nem fogja megúszni a fanatikus tollgyűjtő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.