EUR: 309,51 Ft
CHF: 267,42 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Bottas beszállt a vb-versenybe

Két második hely után, idei második futamgyőzelmét szerezte Ausztriában a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas. A vb-t továbbra is Vettel vezeti, de úgy tűnik, hárman küzdhetnek majd a szezonvégi első helyért.

Valtteri Bottas rajt-cél győzelmet aratott

 

Az első rajtkockából induló Valtteri Bottas nyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíjat, a világbajnoki pontversenyt vezető Sebastian Vettel lett a második, a harmadik helyen pedig Daniel Ricciardo futott be. A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott, így csak a nyolcadik pozícióból vághatott neki a viadalnak, és a végén így is csak egy másodperccel maradt le a dobogó alsó fokáról.

Hamilton ezzel együtt a hétvége nagy vesztese, hiszen nem elég, hogy Vettel növelni tudta előnyét vele szemben az összetettben, de Bottas is közelebb került a brit pilótához. Az első három helyezettet 35 pont választja el egymástól, hiszen a német pilótának 171, Hamiltonnak 151, míg a finn futamgyőztesnek 136 pontja van. A konstruktőri világbajnokságot továbbra is a Mercedes vezeti a Ferrari előtt.

A nap pilótájának választott Bottas a verseny után arról beszélt, hogy az utóbbi hetekben sok pontot sikerült szereznie, és mivel a világbajnokság még a félidejénél sem tart – ez volt a húszból a kilencedik futam –, ő is és a csapata is hisz abban, hogy akár még a végelszámolásnál is odaérhetnek az első helyre.

Folytatás vasárnap Silverstone-ban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.