2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Székesfehérvár

Dégen is forgatja új filmjét Nemes Jeles László

fotó: Laokoon filmcsoport Jakab Juli a film főszereplője

Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával készülő magyar–francia koprodukció munkálatai augusztus 31-ig tartanak, a film 2018 nyarán kerül a mozikba. A vidéki jelenetek közül többet a Fejér megyei Dégen forgatnak – közölték.

Az 1913 nyarán játszódó Sunsetet több budapesti és vidéki helyszínen forgatják. A film fő díszlete, a Leiter Kalapszalon a pesti Palotanegyedben épült fel, Déget pedig azt követően választották ki a filmesek, hogy korábban itt forgatták a Kincsemet. A film közel százfős szereplőgárdája nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak benne, néhányuk már a Saul fiában is szerepelt. A Sunset főszereplői Jakab
Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A film 1913 nyarán játszódik, egy hét története. Az árvaházban nevelkedett fiatal Leiter Írisz Budapestre érkezik, azt remélve, hogy kalaposlányként dolgozhat szülei egykori legendás szalonjában. Ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül arról, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.


– A Sunset jóval nagyobb szabású film, mint a Saul fia volt – emelte ki Nemes Jeles. Míg első nagyjátékfilmje nagyjából egy helyen játszódott, most van tíz-húsz különböző helyszín – közölte korábban a rendező. A filmet celluloid filmszalagra rögzítik.

– A rendező új filmjében is főként azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozik, akikkel a Saul fiát készítette. A Sunset operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője Melis László, sound designere a fehérvári Zányi Tamás, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője a stábhoz újonnan csatlakozó Szakács Györgyi.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.