2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Durva adatok! Tíz migránsból csak három menekült

Kiderült, nem háború elől menekült el a legtöbb migráns, hanem inkább gazdasági bevándorlókról beszélhetünk.

Készült ugyanis egy felmérés az menekültügyi főbiztosa megbízásából, aminek a kapcsán már az ENSZ is kimondja: a legtöbb migráns voltaképpen gazdasági bevándorló, és egyáltalán nem háború elől menekül – számol be róla a 888.hu.

Az aggasztó adatok között szerepel például az, hogy a migráció legnagyobb forrása Líbia: az ország ugyanis 2011 óta instabil, emiatt vállalkoznak több százezren arra, hogy Európába vándoroljanak azt remélve, hogy itt munkát kaphatnak – olvasható a lapban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.