2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Tech

Egy gyűrű mind fölött – Videó!

Ha az életének csak egy kicsit is része a számítógép, az okostelefon vagy az internet, legalább egyszer már biztosan elfelejtette jelszavát.

Ilyenkor csak ritkán tudjuk visszanyerni az irányítást privát adataink felett. Nos, ezt a kellemetlenséget hivatott áthidalni az a token névre keresztelt okosgyűrű, ami képes helyettesíteni a számítógépes jelszavakat, ráadásul slusszkulcsként, lakáskulcsként, pénztárcaként, de akár bérletként is funkcionál.


Az eszköz fejlesztői egy ujjlenyomat-leolvasóval is ellátták a gyűrűt, így ha illetéktelenek kezébe kerülne a mindenség kulcsa, senki nem tudná használni. Hasznos kis eszközről van szó, ugyanis kalibrálhatunk rá olyan funkciókat is, hogy egyetlen érintéssel akár lakásunk vagy a kocsink ajtaját is kinyissa, utóbbit beindítsa, amellett hogy a Bluetooth-kompatibilis számítógépeinknél kiválthatja akár az összes jelszavunkat.

Abban az esetben, ha lehúzzuk ujjunkról a gyűrűt, az eszköz inaktív állapotra vált, majd kikapcsol, így védve féltett jelszavainkat. A rozsdamentes acélból készült, 50 méter mélységig vízálló kütyüért a tervek szerint 249 dollárt fognak elkérni, azonban lesz egy aranyozott változat is, amelyhez 299 dollárért juthatunk majd hozzá decembertől. A gyűrű egyebekben akár két hetet is kibír majd egy töltéssel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  Az űrkorszakot idézi a 3D-s nyomtatott családi ház

  A WATG tervezőcsapata mutatta be annak a 3D-nyomtatott háznak a látványtervét, amely több, mint valószínű, hogy az egész építőipart alapjaiban fogja megbolygatni. Ezzel az új technológiával egyébként már olyan tárgyakat is készíthetünk, mint műprotézis, különféle szerszámok, alkatrészek, de volt rá példa, hogy egy működő pisztolyt is „legyártottak” 3D nyomtatóval.

 • A svájci órákat is lenyomta az Apple

  A svájci órákat is lenyomta az Apple

  Az Apple részvények zuhanása nem igazán látszik a cégóriás bevételén. Az almás cég ugyanis egy újabb rekordot állított fel okosóráival, hiszen a Canalys csapatának felmérése szerint tavaly összesen 18 millió Apple Watch-ot adtak el, ami 50 százalékkal több, mint amit 2016-ban produkáltak a piacon.

 • Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

  A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról – tájékoztatta az MTI-t a magyar alapítású, mára globálissá vált informatikai társaság.

 • Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Tornáztassa agyát egy zseniális magyar játékkal!

  Egy új, magyar fejlesztésű játék tartja lázban a logikai játékok kedvelőit. Az applikáció az Agymozgató névre hallgat, melynek lényege, hogy szórakoztató módon találós kérdésezhetünk a Facebookon.