2018. július 16., hétfő
Valter

Tech

Egy gyűrű mind fölött – Videó!

Ha az életének csak egy kicsit is része a számítógép, az okostelefon vagy az internet, legalább egyszer már biztosan elfelejtette jelszavát.

Ilyenkor csak ritkán tudjuk visszanyerni az irányítást privát adataink felett. Nos, ezt a kellemetlenséget hivatott áthidalni az a token névre keresztelt okosgyűrű, ami képes helyettesíteni a számítógépes jelszavakat, ráadásul slusszkulcsként, lakáskulcsként, pénztárcaként, de akár bérletként is funkcionál.


Az eszköz fejlesztői egy ujjlenyomat-leolvasóval is ellátták a gyűrűt, így ha illetéktelenek kezébe kerülne a mindenség kulcsa, senki nem tudná használni. Hasznos kis eszközről van szó, ugyanis kalibrálhatunk rá olyan funkciókat is, hogy egyetlen érintéssel akár lakásunk vagy a kocsink ajtaját is kinyissa, utóbbit beindítsa, amellett hogy a Bluetooth-kompatibilis számítógépeinknél kiválthatja akár az összes jelszavunkat.

Abban az esetben, ha lehúzzuk ujjunkról a gyűrűt, az eszköz inaktív állapotra vált, majd kikapcsol, így védve féltett jelszavainkat. A rozsdamentes acélból készült, 50 méter mélységig vízálló kütyüért a tervek szerint 249 dollárt fognak elkérni, azonban lesz egy aranyozott változat is, amelyhez 299 dollárért juthatunk majd hozzá decembertől. A gyűrű egyebekben akár két hetet is kibír majd egy töltéssel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az adathalászok nem nyaralnak

    Az adathalászok nem nyaralnak

    A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások. Míg egyes oldalak olcsó repülőjegyekkel kecsegtetnek, a csaló webáruházak gyanúsan alacsony áron kínálják a szezon slágertermékeit: nyári ruhákat, fényképezőgépeket, strandeszközöket árulnak.

  • Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    A megújuló erőforrásokból táplálkozó kompakt mini sütő egy igazán hasznos találmány, ráadásul még környezetbarát is. Biztosan kerültek már néhányan olyan helyzetbe, hogy a puszta, vagy az erdő közepén, esetleg egy napokig tartó túra alkalmával a szabadban kellet éjszakázni.