2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Egyre többen ismerik fel a migráció veszélyét

Egyre több politikus és ország ismeri fel az illegális bevándorlás veszélyeit, változtat álláspontján – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány továbbra is mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében. A nemzetközi fórumokon is minden lépésével azon van, hogy a döntéshozókat meggyőzze a magyar álláspontról.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta: nincs olyan nap, hogy ne próbálkoznának embercsempészek, illegális bevándorlók az ország határainál.

A román határőrizeti szervek is egyre több ilyen esettel találkoznak – tette hozzá.

A határokon nagy számban találnak járművekben megbúvó embereket. Az egyik legutóbb feltartóztatott kamionban 93 ember próbált bejutni az az egyik határátelőhelyen – mondta Bakondi György.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.