EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Egyre többen ismerik fel a migráció veszélyét

Egyre több politikus és ország ismeri fel az illegális bevándorlás veszélyeit, változtat álláspontján – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány továbbra is mindent megtesz Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében. A nemzetközi fórumokon is minden lépésével azon van, hogy a döntéshozókat meggyőzze a magyar álláspontról.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta: nincs olyan nap, hogy ne próbálkoznának embercsempészek, illegális bevándorlók az ország határainál.

A román határőrizeti szervek is egyre több ilyen esettel találkoznak – tette hozzá.

A határokon nagy számban találnak járművekben megbúvó embereket. Az egyik legutóbb feltartóztatott kamionban 93 ember próbált bejutni az az egyik határátelőhelyen – mondta Bakondi György.

Kapcsolódó Cikkek

 • Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Egy török kamionban 47 határsértőt találtak a magyar és román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.