2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Életfogytiglani a pusztaszemesi nyugdíjas egyik gyilkosának

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét jogerősen is életfogytig tartó fegyházra, társát pedig 17 év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

Makai Lajos büntetőtanácsa a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi elsőfokú ítéletét helybenhagyva a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek.


A táblabíróság kimondta, hogy az életfogytiglannal sújtott fiatal férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

A vádlottak többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, 2015. június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt és elveszik a pénzét. Az ablakon bemásztak a házába, sörösüveggel, székkel és a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá.

A támadók ezután értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül pedig hígítót locsoltak szét, és meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

Makai Lajos az ítélet indoklásakor megdöbbentőnek, “az emberölések egyik legkegyetlenebb módjának” nevezte a bűncselekményt, majd úgy fogalmazott, hogy ilyet a legrosszabb horrorban lehet látni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

  Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

  Házi őrizet elrendelését indítványozta csütörtökön a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedik.

 • Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Az Európai Uniónak a kulturális sokszínűséget kellene védenie, az uniós szakpolitikák nem mehetnek annak rovására, és nem rombolhatják ott, ahol a nemzeti kisebbségi közösségek többséget alkotnak – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

 • Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.