EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Elfoglalták a gyermekek Győrt!

Idén ünnepelte tizedik születésnapját a Győrkőcfesztivál, amelyből nincs még egy az országban! A gyermekek legnagyobb győri ünnepe ebben az évben vélhetően minden eddigi rekordot megdöntött.

A búcsú mindig fájdalmas, akkor is, ha tudjuk: egy év múlva újra lesz Győrkőcfesztivál! Merthogy ennek a hagyománynak soha nem szabad véget érnie, az is biztos! Az idei fesztivál után pedig pláne nem, mert vélhetően soha nem voltak még annyian kíváncsiak a rendezvényre, mint most.


Borkai Zsolt polgármester átadta a város kulcsát a gyerekeknek
Fotó: Marcali Gábor

A Győrkőcfesztivál régóta garancia az önfeledt gyermekkacajra, a mókára, a játékra és a soha el nem múló élményekre. Tíz éve már annak, hogy Kocsis Roziék megálmodták és megvalósították, mára pedig már az ország minden szegletéből jönnek a családok. Sőt, a Győrkőcfesztivál híre határokon túlra is eljut, rengetegen jönnek a  történelmi Magyarország területétől is.

A gumicsizma bringa örök sláger
Fotó: Beledi Márta

Már a hét elején is nagy volt a készülődés, díszítették a várost, készültek a helyszínek, érkeztek a mutatványosok, árusok, kézművesek és a finomságokat kínálók sokasága is. A Baross utca megtelt mosolygós gyermekfotókkal, az elmúlt tíz évből válogattak a szervezők.


Pénteken pedig végre megkezdődött a nagy születésnapi Győrkőcfesztivál! A köszöntőt szokás szerint Borkai Zsolt, a város polgármestere mondta, aki idén is örömmel adta át jelképesen Győrt a gyermekeknek. A 100 Folk Celsius zenekar a kicsiknek és a szülőknek is kellemes perceket szerzett. A tűzijáték a nyitónap fénypontja volt, rengetegen gyűltek össze a Dunakapu téren.

Szombaton az összes helyszín telt házzal üzemelt. Anyukák, apukák, családi barátok állnak be a sorokba, hogy a gyerekek minél előbb kipróbálhassanak mindent, amit csak szeretnének. Ugyanis mindennek az ára csupán egy mosolygós fénykép volt a regisztrációs pultoknál.

A Széchenyi téren a vizes játékoké volt a főszerep
Fotó: Marcali Gábor

Nehéz lenne felsorolni azt a sok-sok remek játékot, ügyességi feladatot vagy éppen vizes mókát, amely mindenkire várt ezekben a napokban. Amerre a szem ellátott a Belvárosban, mindenhol szülinapi dekorációk, piros-fehér ruhás önkéntesek, kirakodóvásár, játékok. Jövőre veletek, ugyanitt, Győrben, a Győrkőcön, már a tizenegyediken!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.