2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Győr

Elfoglalták a gyermekek Győrt!

Idén ünnepelte tizedik születésnapját a Győrkőcfesztivál, amelyből nincs még egy az országban! A gyermekek legnagyobb győri ünnepe ebben az évben vélhetően minden eddigi rekordot megdöntött.

A búcsú mindig fájdalmas, akkor is, ha tudjuk: egy év múlva újra lesz Győrkőcfesztivál! Merthogy ennek a hagyománynak soha nem szabad véget érnie, az is biztos! Az idei fesztivál után pedig pláne nem, mert vélhetően soha nem voltak még annyian kíváncsiak a rendezvényre, mint most.


Borkai Zsolt polgármester átadta a város kulcsát a gyerekeknek
Fotó: Marcali Gábor

A Győrkőcfesztivál régóta garancia az önfeledt gyermekkacajra, a mókára, a játékra és a soha el nem múló élményekre. Tíz éve már annak, hogy Kocsis Roziék megálmodták és megvalósították, mára pedig már az ország minden szegletéből jönnek a családok. Sőt, a Győrkőcfesztivál híre határokon túlra is eljut, rengetegen jönnek a  történelmi Magyarország területétől is.

A gumicsizma bringa örök sláger
Fotó: Beledi Márta

Már a hét elején is nagy volt a készülődés, díszítették a várost, készültek a helyszínek, érkeztek a mutatványosok, árusok, kézművesek és a finomságokat kínálók sokasága is. A Baross utca megtelt mosolygós gyermekfotókkal, az elmúlt tíz évből válogattak a szervezők.


Pénteken pedig végre megkezdődött a nagy születésnapi Győrkőcfesztivál! A köszöntőt szokás szerint Borkai Zsolt, a város polgármestere mondta, aki idén is örömmel adta át jelképesen Győrt a gyermekeknek. A 100 Folk Celsius zenekar a kicsiknek és a szülőknek is kellemes perceket szerzett. A tűzijáték a nyitónap fénypontja volt, rengetegen gyűltek össze a Dunakapu téren.

Szombaton az összes helyszín telt házzal üzemelt. Anyukák, apukák, családi barátok állnak be a sorokba, hogy a gyerekek minél előbb kipróbálhassanak mindent, amit csak szeretnének. Ugyanis mindennek az ára csupán egy mosolygós fénykép volt a regisztrációs pultoknál.

A Széchenyi téren a vizes játékoké volt a főszerep
Fotó: Marcali Gábor

Nehéz lenne felsorolni azt a sok-sok remek játékot, ügyességi feladatot vagy éppen vizes mókát, amely mindenkire várt ezekben a napokban. Amerre a szem ellátott a Belvárosban, mindenhol szülinapi dekorációk, piros-fehér ruhás önkéntesek, kirakodóvásár, játékok. Jövőre veletek, ugyanitt, Győrben, a Győrkőcön, már a tizenegyediken!

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.