2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szolnok

Elindult a nyári diákmunkaprogram

Július elsejétől indult a Nemzetgazdasági Minisztérium által idén is meghirdetett nyári diákmunkaprogram, amely a 16 és 25 év közötti diákoknak biztosít nyári munkalehetőséget a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

Idén összesen 2,3 milliárd forint támogatási összeg áll rendelkezésre, amely körülbelül 25-30 ezer diák bérét fedezi. Százszázalékos támogatás maximum két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, napi hatórás munkavégzés esetén. A szakképzett diákok a munkával akár havi 120 ezer 750 forintot, a szakképzettséggel nem rendelkezők 95 ezer 625 forintot vihetnek haza egy hónapban.


A szakképzett diákok akár havi 120 ezer 750 forintot vihetnek haza

A program célja, hogy a diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezzenek. Tavaly több mint 26 ezer diák vett részt a programban. Idén is van esély erre; június 19-én kezdődik a regisztráció az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.