EUR: 304,40 Ft
CHF: 267,75 Ft
2017. augusztus 17., csütörtök
Jácint

Egyéb Szolnok

Elindult a nyári diákmunkaprogram

Július elsejétől indult a Nemzetgazdasági Minisztérium által idén is meghirdetett nyári diákmunkaprogram, amely a 16 és 25 év közötti diákoknak biztosít nyári munkalehetőséget a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

Idén összesen 2,3 milliárd forint támogatási összeg áll rendelkezésre, amely körülbelül 25-30 ezer diák bérét fedezi. Százszázalékos támogatás maximum két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, napi hatórás munkavégzés esetén. A szakképzett diákok a munkával akár havi 120 ezer 750 forintot, a szakképzettséggel nem rendelkezők 95 ezer 625 forintot vihetnek haza egy hónapban.

A szakképzett diákok akár havi 120 ezer 750 forintot vihetnek haza

A program célja, hogy a diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezzenek. Tavaly több mint 26 ezer diák vett részt a programban. Idén is van esély erre; június 19-én kezdődik a regisztráció az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kenyér és hit

    Kenyér és hit

    Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, de az új kenyér ünnepe is: az idei búza beérett, learatták és megsütik belőle az első kenyeret.

  • Nyaralásból a válogatottba

    Nyaralásból a válogatottba

    Csupán nemrégiben tértek vissza a nyári pihenésből a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának játékosai, akik a közös alapozó munkát végzik a napokban, ám néhányukra máris nagy feladatok várnak: öten meghívót kaptak a válogatott edzőtáborába.