2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Ózd

Elismerés a gyógyításért, az emberségért

A Semmelweis-napon a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepeltek az egészségügyi dolgozók. Ózdon is elismeréseket vehettek át a kiemelkedő tevékenységet végző dolgozók.

Az Almási Balogh Pál Kórházban megtartott rendezvényen dr. Bélteczki János megbízott igazgató az egészségügyi dolgozók mindennapi munkájának fontosságáról beszélt.


Fotó: lokál
Képalá: Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy két lánya is az egészségügyben dolgozik

Az ünnepségen dr. Soós László főorvos, dr. Fazekas Ágnes szakorvos és dr. Nagy-Kismarcziné Gulyás Margit főnővér kapott tárgyjutalmat az önkormányzattól, további tizenkét dolgozó pedig az egészségügyi intézmény kitüntetését vehette át.

Fotó: Lokál
Képalá: Elismerések jártak a szakmaiságért, az emberségért

Az év osztályának odaítélt vándorplakettet dr. Bogdán Rajcs Sándor, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta. Az osztályon országosan is ismert szakorvosok nyújtanak kiváló teljesítményt a térségi betegek gyógyításában.


Riz Gábor országgyűlési képviselő a helyszín után a közösségi oldalon is méltatta az ünnepelteket: „Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis Nap alkalmából. Ők azok, akik születésünktől a halálunkig végigkísérik az életünket. Az ő személyes felkészültségük, áldozatvállalásuk működteti azt a nagy rendszert, amit egészségügynek nevezünk. A nap 24 órájában, télen-nyáron azért vannak, hogy mi számíthassunk rájuk a bajban. A baj, legyen az kicsi vagy nagy, előbb vagy utóbb, de eljön. Teszik a dolgukat, nem kérdezve, hogy Te ki vagy. Nehéz, embert próbáló munka az övék. Ne csak e napon, hanem mindig, ha találkozunk a bajban, annyit mondjunk: Köszönjük a segítséget! Köszönjük az emberséget.”

Fotó: Lokál
Képalá: Riz Gábor képviselő (jobbra) és Bélteczki János főorvos, mb. főigazgató is köszöntötte az egészségügy képviselőit

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.