2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Ózd

Elismerés a gyógyításért, az emberségért

A Semmelweis-napon a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepeltek az egészségügyi dolgozók. Ózdon is elismeréseket vehettek át a kiemelkedő tevékenységet végző dolgozók.

Az Almási Balogh Pál Kórházban megtartott rendezvényen dr. Bélteczki János megbízott igazgató az egészségügyi dolgozók mindennapi munkájának fontosságáról beszélt.


Fotó: lokál
Képalá: Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy két lánya is az egészségügyben dolgozik

Az ünnepségen dr. Soós László főorvos, dr. Fazekas Ágnes szakorvos és dr. Nagy-Kismarcziné Gulyás Margit főnővér kapott tárgyjutalmat az önkormányzattól, további tizenkét dolgozó pedig az egészségügyi intézmény kitüntetését vehette át.

Fotó: Lokál
Képalá: Elismerések jártak a szakmaiságért, az emberségért

Az év osztályának odaítélt vándorplakettet dr. Bogdán Rajcs Sándor, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta. Az osztályon országosan is ismert szakorvosok nyújtanak kiváló teljesítményt a térségi betegek gyógyításában.


Riz Gábor országgyűlési képviselő a helyszín után a közösségi oldalon is méltatta az ünnepelteket: „Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis Nap alkalmából. Ők azok, akik születésünktől a halálunkig végigkísérik az életünket. Az ő személyes felkészültségük, áldozatvállalásuk működteti azt a nagy rendszert, amit egészségügynek nevezünk. A nap 24 órájában, télen-nyáron azért vannak, hogy mi számíthassunk rájuk a bajban. A baj, legyen az kicsi vagy nagy, előbb vagy utóbb, de eljön. Teszik a dolgukat, nem kérdezve, hogy Te ki vagy. Nehéz, embert próbáló munka az övék. Ne csak e napon, hanem mindig, ha találkozunk a bajban, annyit mondjunk: Köszönjük a segítséget! Köszönjük az emberséget.”

Fotó: Lokál
Képalá: Riz Gábor képviselő (jobbra) és Bélteczki János főorvos, mb. főigazgató is köszöntötte az egészségügy képviselőit

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.