2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Sopron

Elismerés jár a munkájukért

Kitüntetések az orvosi hivatás ünnepén
A Liszt Ferenc Konferencia- és  Kulturális Központban tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Soproni Gyógyközpont, ahol számos elismerést adtak át.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból a Soproni Gyógyközpont a Liszt-központban ünnepélyes keretek között ismerte el munkatársait. Az intézmény negyvenkilenc dolgozója és két osztály kollektívája részesült elismerésben.
Farkas Andrea mb. ápolási igazgató ünnepi beszédét követően dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd átadta az elismeréseket.
A Gasztroenterológiai Osztály szakdolgozói kollektíváját és az Intézeti Gyógyszertár kollektíváját Semmelweis-napi kitüntetés emléklapjával ismerték el.


A Liszt Központban tartották a Semmelweis-napot
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztériumának Elismerő Oklevelét vehette át a Soproni Gyógyközpont munkatársa, Héberné Öri Éva kórházi védőnő. Az ünnepségen az elismeréshez az intézmény vezetése gratulált.
Árki Mariann, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének Sopron helyi elnöke és Farkas Andrea mb. ápolási igazgató a MESZK elismerő oklevelét és Kossuth Zsuzsanna emlékérmet adott át Katona Jánosné, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály vezető ápolója részére a Szakdolgozói Kamara munkájában tanúsított kiemelkedő tevékenységéért.
Az ünnepi rendezvényen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese működött közre.

Címzetes főorvosi kinevezésben részesültek:
Dr. Tolvaj Balázs adjunktus
Dr. Szöllősi András adjunktus

Főorvosi kinevezésben részesültek:
Dr. Erdősi Tünde adjunktus
Dr. Kovács Sándor adjunktus

Adjunktusi kinevezésben részesültek:
Dr. Kiss Éva Nikoletta szakorvos
Dr. Andorka Sándor szakorvos

Tanácsosi címet kapott:
Dr. Odler Anna csoportvezető főorvos

Főtanácsosi címet kapott:
Dr. Kardos Ildikó intézeti vezető főgyógyszerész

A Soproni Gyógyközpont több dolgozóját Semmelweis-napi kitüntetésben részesítették.

Többen is komoly kitüntetésben részesültek
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.