EUR: 305,29 Ft
CHF: 276,47 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Elmenekülnek a menekültek elől

Az utóbbi években egyre több holland és belga állampolgár telepedik le Magyarországon, mert elegük van a bevándorlókból és biztonságban szeretnének élni – írja a Demokrata. A lap négy dél-dunántúli településen kérdezett hollandokat és belgákat, hogy miért tartják Magyarországot hazájuknál vonzóbb országnak.

A megkérdezettek válaszaiból kiderült, sokan közülük azért választják Magyarországot, mert itt nyugalom van és itt biztonságban érzik magukat.

A hollandok eddig főleg a tízmillió forintnál olcsóbb ingatlanokat keresték, nyaralási céllal, de már egyre többen jönnek, akik hazánkban szeretnének élni, és a drágább ingatlanokat keresik. Az utóbbi két évben egyre több olyan holland és belga vevőm van, aki határozottan kimondja: Magyarországon szeretnék leélni az életüket, mert Orbán Viktor nem engedi be az országba a migránsokat. Egy belga házaspár nemrég Pécsre látogatott, és nagyon csodálkoztak, hogy nem látnak az utcákon migránsokat és szabadon tudnak sétálni. Azóta ideköltöztek” – mondta Dr. Horváthné Farkas Edit, az Abszolútház Ingatlanközvetítő iroda vezetője a lapnak.

Albertha Johanna Rombout és Galli Imre a Tolna megyei Bátaszéken élő holland-magyar házaspár szerint is nyugodtabb nálunk az élet.

Hollandiában rengeteg a bevándorló, sok a rablás, óriási problémákat okoz a kábítószer-kereskedelem és majdnem mindennap történik egy gyilkosság. Rotterdamban vannak olyan negyedek, ahová a rendőrség sem mer bemenni. A kormány nem ellenőrzi, ki jön be az országba, így évekig illegálisan tartózkodhat ott bárki. Régen azért volt jobb a helyzet, mert a bevándorlók akkor még dolgoztak, de a mostani fiatalok már nem akarnak” – idézi a Demokrata Imre szavait.

A kérdésre, hogy Magyarország hogyan jelenik meg a holland hírekben, azt válaszolja, hogy bírálják a magyar kormányt, mert hazánk nem fogadja be a migránsokat.

Mintha nem akarnák észrevenni, hogy a hollandok többsége sem szeretne több bevándorlót. Sok holland dicséri Orbán Viktort” – teszi hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség – erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

  • Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek nyújtotta álláskínálatok az ország egész területén, augusztustól figyelemfelkeltő kampányokkal, közös internetes felület segítségével válogathatnak az idősek az álláslehetőségek közül – írta a Magyar Idők kedden.