2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Erdőből, vízből teremtenek gasztronómiát

Jót főzni, csak jó minőségű, természetes alapanyagokból lehet, és hogy ez mennyire igaz, már másodjára rendezik meg a „Termelői gasztronómia a kerek erdőben” elnevezésű programot Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.

Idén július 8-án lesz a rendezvény, amelynek célja, hogy a természetben megtalálható kiemelkedő minőségű nyersanyagokra épülő gasztronómiát bemutassa.

A rendezvényen az egri Macok Bisztró, a szilvásváradi Sáfrány Pisztrángos, a mónosbéli Sándor Tamás bükki sajtkészítő mellett a szomolyai Hegyi-Kaló Pincészet, valamint a virágoskúti Rózsa Péter biogazda is bemutatkozik.

– A gasztronómiának a termelőkkel közösen a környezetünkben megtalálható kiemelkedő nyersanyagokra kell építenie, legyen szó akár sajtról, halról, borról, húsokról, zöldségekről vagy gyümölcsökről. Enélkül ugyanis sohase lesz gasztronómiai felemelkedés Magyarországon – mondta Macsinka János, a Macok Bisztró séfje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.