EUR: 325,41 Ft
CHF: 279,82 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

Erdőből, vízből teremtenek gasztronómiát

Jót főzni, csak jó minőségű, természetes alapanyagokból lehet, és hogy ez mennyire igaz, már másodjára rendezik meg a „Termelői gasztronómia a kerek erdőben” elnevezésű programot Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.

Idén július 8-án lesz a rendezvény, amelynek célja, hogy a természetben megtalálható kiemelkedő minőségű nyersanyagokra épülő gasztronómiát bemutassa.

A rendezvényen az egri Macok Bisztró, a szilvásváradi Sáfrány Pisztrángos, a mónosbéli Sándor Tamás bükki sajtkészítő mellett a szomolyai Hegyi-Kaló Pincészet, valamint a virágoskúti Rózsa Péter biogazda is bemutatkozik.

– A gasztronómiának a termelőkkel közösen a környezetünkben megtalálható kiemelkedő nyersanyagokra kell építenie, legyen szó akár sajtról, halról, borról, húsokról, zöldségekről vagy gyümölcsökről. Enélkül ugyanis sohase lesz gasztronómiai felemelkedés Magyarországon – mondta Macsinka János, a Macok Bisztró séfje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vágóhídon tartottak állatviadalt

    Vágóhídon tartottak állatviadalt

    Egy vágóhídon tartott, tiltott állatviadal résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei vasárnap reggel Mohácson, az ügyben három férfi ellen indult eljárás.

  • Növekedést eredményez az új költségvetés

    Növekedést eredményez az új költségvetés

    Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

  • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

    Pogácsát sütött nekünk Irma néni

    Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.