EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Erdőből, vízből teremtenek gasztronómiát

Jót főzni, csak jó minőségű, természetes alapanyagokból lehet, és hogy ez mennyire igaz, már másodjára rendezik meg a „Termelői gasztronómia a kerek erdőben” elnevezésű programot Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.

Idén július 8-án lesz a rendezvény, amelynek célja, hogy a természetben megtalálható kiemelkedő minőségű nyersanyagokra épülő gasztronómiát bemutassa.

A rendezvényen az egri Macok Bisztró, a szilvásváradi Sáfrány Pisztrángos, a mónosbéli Sándor Tamás bükki sajtkészítő mellett a szomolyai Hegyi-Kaló Pincészet, valamint a virágoskúti Rózsa Péter biogazda is bemutatkozik.

– A gasztronómiának a termelőkkel közösen a környezetünkben megtalálható kiemelkedő nyersanyagokra kell építenie, legyen szó akár sajtról, halról, borról, húsokról, zöldségekről vagy gyümölcsökről. Enélkül ugyanis sohase lesz gasztronómiai felemelkedés Magyarországon – mondta Macsinka János, a Macok Bisztró séfje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.