EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek keleti részét

Nagy erejű, 6,5-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek keleti részét csütörtökön – jelentette be a helyi földtani intézet.

Egyelőre nem érkezett jelentés anyagi kárról és áldozatokról. Linel Villalobos, az intézet munkatársa a DZMM manilai rádióadónak nyilatkozva mindazonáltal azt mondta, hogy “károkkal és utórengésekkel számolunk”. “Szökőárveszély nincs” – tette hozzá.

A rengés epicentruma a Leyte tartománybeli Jaro városának közelében volt, a fővárostól, Manilától körülbelül 558 kilométerre délkeletre.

Villalobos szerint a földrengést a közeli Taclobanban, Palóban and Cebuban is érezték, de intenzitása addigra 5-ös erősségűre csökkent.

Kapcsolódó Cikkek

  • Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

    Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

    Helyhatósági választásokat tartanak vasárnap Szlovéniában; elemzők szerint kevesebb mint fél évvel az általános választások után a szavazás képet adhat a belpolitikai hangulat változásairól, de az eredmények valószínűleg nem fogják pontosan tükrözni az országban uralkodó politikai légkört.

  • Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

    Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

    Nem biztos, hogy meglesz a brit parlamentben a Brexitről szóló EU-brit megállapodás elfogadásához szükséges többség, akkor pedig választás vagy népszavazás jöhet – erről beszélt Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.