2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Dunaújváros

Erősítés és fiatalítás az Acélbikáknál

A következő szezonban új edzői stáb irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák szakmai munkáját, ám nem csupán a trénerek, hanem a játékosok tekintetében is megújul a DAB csapata. 

Az elmúlt hetekben folyamatosan személyi változásokról, régi-új edző és játékosok érkezéséről szállingóznak hírek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának háza tájáról. Az már korábban eldőlt, hogy David Musial lesz a csapat vezetőedzője, akinek munkáját a dunaújvárosi együttesnél jelentős sikereket elért Vladimir Matejov segíti. Rajtuk kívül a játékosállományban is több változást jelentettek be a közelmúltban. A 2017/2018-as szezonban Dunaújvárosban folytatja pályafutását a kapusposzton játszó Rok Sztojanovics, aki a szlovén bajnok Jesenice csapatából érkezik az Acélbikákhoz. Visszatérő játékost üdvözölhetnek a szurkolók Hetényi Péter személyében: a hátvéd a Debrecen csapatában játszott az előző idényben. Szintén új érkező a cseh balszélső, Jakub Izacky, aki a kanadai korosztályos bajnokságban is kipróbálta magát.


Gebei Gergely (feketében) a tengerentúlról tér vissza Dunaújvárosba

Ferencvárosi kitérő után ismét az Acélbikák színeiben folytatja pályafutását Erdélyi Tamás, akire hátvédként számíthat a dunaújvárosi csapat. A csatárok között szlovén légióssal erősített a DAB, Aljaz Ogrizek személyében, aki a Celje együttesét cseréli fel az Acélbikák csapatára. A vezetőedző rajtuk kívül Danil Skripets játékára is számíthat, hiszen az ukrán hátvéd is a dunaújvárosi légiósok sorát erősíti. Két fiatal tehetség is Dunaújváros mellett tette le a voksát: Gebei Gergely és Makovics Bence egyaránt Dunaújvárosban ismerkedett meg a jégkorong alapjaival, majd az észak-amerikai korosztályos bajnokságban csiszolták tovább tudásukat, a következő szezonban pedig a DAB felnőttcsapatában kamatoztathatják tengerentúli tapasztalataikat. A csapat augusztus 17. és 20. között Poprádon, egy hatcsapatos nemzetközi felkészülési tornán hangolódik a következő szezon kihívásaira.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.