2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Észak-koreaiak kértek politikai menedékjogot Dél-Koreában

Dél-Koreában kért politikai menedékjogot öt észak-koreai állampolgár, akik egy csónakon szelték át a két ország között tengeri határként szolgáló elválasztó vonalat – közölte sajtóértekezletén csütörtökön a dél-koreai egyesítési minisztérium képviselője.

A beszámoló szerint a közepes méretű csónakot dél-koreai területi vizeken fedezték fel július elsején reggel. A vízi jármű jó állapotban volt, az időjárási viszonyok is kedveztek. A csónakban négy férfi és egy nő tartózkodott, mindannyian menedéket kértek.

Az év eleje óta két alkalommal szöktek tengeri úton a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságból a déli szomszédhoz. Május harmadikán két férfi ugyancsak csónakon szelte át a két ország közötti választóvonalat, ők is menedéket kértek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.