2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Észak-koreaiak kértek politikai menedékjogot Dél-Koreában

Dél-Koreában kért politikai menedékjogot öt észak-koreai állampolgár, akik egy csónakon szelték át a két ország között tengeri határként szolgáló elválasztó vonalat – közölte sajtóértekezletén csütörtökön a dél-koreai egyesítési minisztérium képviselője.

A beszámoló szerint a közepes méretű csónakot dél-koreai területi vizeken fedezték fel július elsején reggel. A vízi jármű jó állapotban volt, az időjárási viszonyok is kedveztek. A csónakban négy férfi és egy nő tartózkodott, mindannyian menedéket kértek.

Az év eleje óta két alkalommal szöktek tengeri úton a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságból a déli szomszédhoz. Május harmadikán két férfi ugyancsak csónakon szelte át a két ország közötti választóvonalat, ők is menedéket kértek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.