2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Tatabánya

Eszközök a csecsemőosztálynak

A Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya újabb eszközökkel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. A koraszülöttrészleg egy nyitott inkubátort kapott, amelynek különlegessége, hogy képes tükrözni az anyaméhbeli állapotot. Található benne egy speciális fekvőfelület, vízágy, amely fel tud melegedni 37 fokig, ez imitálja az anyaméh állapotát. – Nemcsak a kialakítása egyedülálló, hanem a funkciója is, hiszen az anyaméh imitálásával a gyermek fejlődése még jobban felgyorsul – mondta el Nagy István, az egyesület elnöke.

Az intézményben évente mintegy 1500 újszülött jön világra. Minden tizedik szülésnél a vártnál korábban érkezik a baba, ellátásukhoz elengedhetetlen a korszerű eszközök háttere. Dr. Czelecz Zsuzsanna, a csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa hozzátette: – Számos lehetőség közül választhattam volna, azért e mellett döntöttem, mert a jelenlegi inkubátoraink 19 évesek, így szükség volt új, modernebb készülékre. Nagy István elmondta, hogy az adomány jelentős része Tatabányához közeli cégek adakozásából jött össze. Elhozta egy olyan cég ajándékát is, amelynek anyagilag ugyan nem volt módja hozzájárulni a készülék megvásárlásához, azonban a négy játszószőnyeggel szeretnének örömet szerezni a kórházban gyógyuló nagyobb gyermekeknek. A Szent Borbála Kórház a harmadik intézmény, ahol ez a modern nyitott inkubátor szolgálja a csecsemők fejlődését.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.