EUR: 305,09 Ft
CHF: 276,39 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Sport

Ezeken a helyszíneken rendezik a vizes vb-t

A pénteken kezdődő 17. vizes világbajnokság helyszínei:

Duna Aréna

A fővárosi Dagály strandfürdő tőszomszédságában épült új fedett uszodaegyüttes alapkövét 2015. május 15-én, kevesebb mint nyolcszáz nappal a világbajnokság rajta előtt tette le Orbán Viktor miniszterelnök, Julio C. Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke és Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A magyar tervezésű és kivitelezésű uszodakomplexum az eredeti határidő előtt készült el, ünnepélyes átadása 2017. február 21-én volt. A Duna Aréna két részből áll, egy nagyjából hatezer nézőt befogadó alapépületből és egy, kifejezetten a vb-re épített, ideiglenes lelátókat és kiszolgáló létesítményeket magában foglaló időszaki létesítményből. Ennek köszönhetően több mint 15 ezer szurkolót fogadhat a vb-n. Az úszóversenyeket július 23. és 30. között rendezik meg, 42 számban.

Balatonfüred

A vizes világbajnokság egyetlen nem fővárosi helyszíne Balatonfüred, ahol a nyíltvízi úszók versenyeit rendezi meg (július 15-16. és 17-21.). A pályát a Tagore sétány közelében, a kikötőnél alakították ki.

Margitsziget

A Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában kerül sor a világbajnokság vízilabdatornájára július 16-ától 29-éig. A fedett uszodát 1930-ban építették az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd tervei alapján. Hét évvel később készült el az első külső medence és a műugrók számára kialakított létesítmény. Azóta többször felújították, a 2006-os úszó Európa-bajnokság előtt pedig újabb nagymedencévél bővült a létesítmény, amely Széchy Tamás mesteredzőről kapta a nevét.

Városliget

A Városligeti tavon kialakított medencében, a Vajdahunyad vára mellett rendezik meg a szinkronúszó versenyeket július 14. és 22. között. A sportág történetében még nem volt arra példa, hogy a szinkronúszók számára kialakított medencét egy teljesen nyílt helyszínen állítsák fel. Az előadás egy 20×30 méteres medencében zajlik, ezen belül van egy olyan 12×12 méteres területet, melynek mélysége legalább három méter, a zene pedig víz alatti és víz feletti hangszórókból szól.

Batthyány tér

Az óriástoronyugrás 2013 óta része a vizes világbajnokság programjának, előzőleg sziklaugrásként különböző extrém világkupa-sorozatok formájában létezett a sportág. A férfiak 27, a nők 20 méteres ugrását a Batthyány térnél ideiglenesen felépített létesítményben rendezik meg, háttérben az Országházzal és a Lánchíddal. Az óriástoronyugrás versenyeit a vb zárásaként, július 28-29-30-án rendezik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kínában haknizik Ronaldo

  Kínában haknizik Ronaldo

  Bár a Real Madrid már megkezdte a felkészülést a következő szezonra, és épp Észak-Amerikában edzőtáborozik, sőt már meccset is játszott, a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo még mindig nem csatlakozott a gárdához.

 • Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő műugró nem tagadja, hogy maradt benne egy kis hiányérzet a 17. FINA világbajnokságon mutatott szereplése miatt, de óriási élmény volt hazai közönség előtt szerepelni, ami örök életre emlékezetes marad számára.

 • Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Szinte pillanatok alatt megszabadult jó tízkilónyi súlyfeleslegétől Kozma Dominik. A 4 x 100-as gyorsváltóval bronzérmet nyert kvartett tagja szerint a fanatikus közönség biztatása egy-két másodpercnyi előnyt biztosított számukra.