2018. április 19., csütörtök
Emma

Aktuális Nagykanizsa

Ezüstmisés meglepetés

Ezüstmiséjét mutatta be a minap Bojtor Róbert esperes, miklósfai plébános, akit negyedszázada, 1992 júniusában szenteltek pappá Veszprémben. Az ünnepi szertartás előestéjén alaposan meglepték a városszerte kedvelt papot a hívek, hiszen koncertet szerveztek a tiszteletére.

A hangversenyt nagy titok övezte, az egyházközség világi tagjai még a helyi sajtót is arra kérték, inkább kicsit késve érkezzenek, hogy ne legyen gyanús a plébánosnak. Nos, az ajándék telitalálat volt, hiszen Bojtor Róbert meghatottan fogadta a koncertet, amelyet a Szent Efrém Férfikar adott.


Az a capella együttest Bubnó Tamás Liszt-díjas érdemes művész 2002-ben alapította, hogy bemutassa a bizánci zenekultúra sokszínűségét, de ma már a kar repertoárján sok évszázad egyházzenéje, kortárs kompozíciók, popzenei feldolgozások, gospelek, Liszt- és Bartók-művek is szerepelnek.

Bojtor Róbert 25 év elteltével is hű maradt újmisés jelmondatához (Fotó: Gergely Szilárd)

Bojtor Róbert ezüstmiséjén hálát adott a Jóistennek, hogy létbe hívta, megajándékozta a papi hivatással és az elmúlt 25 év szolgálatával. Az ünnepi alkalommal is újmisés jelmondatát erősítette a hívekben: „Minden belőle, általa és érte van. Dicsőség neki mindörökké! Ámen.”

Az esperes szolgált káplánként Pápán, majd Kanizsán az Alsó- és a Felsőtemplomban is, 1995-ben pedig plébánosnak nevezték ki Somogysámsonba, ahonnan tíz év elteltével került Miklósfára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

    Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

    Házi őrizet elrendelését indítványozta csütörtökön a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedik.

  • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

    Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

    A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.