EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb IX.kerület

Fair Play Díjat kapott a Fradi Suli Program!

A Magyar Olimpiai Bizottság 2013 után ismét Fair Play Díjat ítélt oda a Ferencvárosi Torna Clubnak. A MOB Fair Play Bizottsága a Fradi Suli Programot találta érdemesnek az elismerésre.

A Fradi Suli Program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók (fotó:fradi.hu)

A napokban a nemzet sportolójának választott Kamuti Jenő vezette MOB Fair Play Bizottság négy év után ismét Fair Play Díjat ítélt oda „A Fair Play népszerűsítése” kategóriában a Ferencvárosi Torna Clubnak. A fair play szellemiségére való nevelés egyik legfontosabb pillére a közel két éve indult Fradi Suli Program. A program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók.


Az FTC évek óta kiemelt feladatának tekinti a kirekesztés elleni küzdelmet és a fiatalok sportszerűségre nevelését. A klub 2012 szeptemberében készítette el első kampányvideóját, amellyel első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni küzdelem mellé. Ezt a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte, amikor 2013 márciusában Fair Play Díjjal tüntette ki a Ferencvárost. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint a klub korábbi labdarúgója, Somalia közösen vette át.
– Elnökké választása óta Kubatov Gábor rendkívül fontosnak tartja a kirekesztés elleni küzdelmet, és küldetésének tekinti a gyerekek, fiatal sportolók szemléletformálását, sportszerűségre nevelését – nyilatkozta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. – Az FTC évek óta aktív résztvevője a sportolók és sportvezetők részvételével zajló, utánpótlás-neveléssel foglalkozó konferenciáknak, továbbá minden évben maga szervez előadásokat a fair playről a Fradiban sportoló fiataloknak. A Ferencvárosi Torna Club büszke a díjra, és tovább folytatja a kirekesztés elleni küzdelmet, valamint a fair play szellemiségének képviseletét és természetesen a közkedvelt Fradi Suli Programot.

A program segítségével a fiatalok hiteles személyektől, a Fradi ismert bajnokaitól kaphatnak tanácsokat az eredményes és sportszerű versenyzéshez, sportoláshoz és az élethez. Emellett a részt vevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett pedig interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt immáron a határon innen és túl egyaránt, a Fradi Suli Program ugyanis már Erdélybe és a Felvidékre is eljutott.


A díjátadó ünnepség szeptemberben lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.