2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb IX.kerület

Fair Play Díjat kapott a Fradi Suli Program!

A Magyar Olimpiai Bizottság 2013 után ismét Fair Play Díjat ítélt oda a Ferencvárosi Torna Clubnak. A MOB Fair Play Bizottsága a Fradi Suli Programot találta érdemesnek az elismerésre.

A Fradi Suli Program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók (fotó:fradi.hu)

A napokban a nemzet sportolójának választott Kamuti Jenő vezette MOB Fair Play Bizottság négy év után ismét Fair Play Díjat ítélt oda „A Fair Play népszerűsítése” kategóriában a Ferencvárosi Torna Clubnak. A fair play szellemiségére való nevelés egyik legfontosabb pillére a közel két éve indult Fradi Suli Program. A program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók.


Az FTC évek óta kiemelt feladatának tekinti a kirekesztés elleni küzdelmet és a fiatalok sportszerűségre nevelését. A klub 2012 szeptemberében készítette el első kampányvideóját, amellyel első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni küzdelem mellé. Ezt a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte, amikor 2013 márciusában Fair Play Díjjal tüntette ki a Ferencvárost. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint a klub korábbi labdarúgója, Somalia közösen vette át.
– Elnökké választása óta Kubatov Gábor rendkívül fontosnak tartja a kirekesztés elleni küzdelmet, és küldetésének tekinti a gyerekek, fiatal sportolók szemléletformálását, sportszerűségre nevelését – nyilatkozta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. – Az FTC évek óta aktív résztvevője a sportolók és sportvezetők részvételével zajló, utánpótlás-neveléssel foglalkozó konferenciáknak, továbbá minden évben maga szervez előadásokat a fair playről a Fradiban sportoló fiataloknak. A Ferencvárosi Torna Club büszke a díjra, és tovább folytatja a kirekesztés elleni küzdelmet, valamint a fair play szellemiségének képviseletét és természetesen a közkedvelt Fradi Suli Programot.

A program segítségével a fiatalok hiteles személyektől, a Fradi ismert bajnokaitól kaphatnak tanácsokat az eredményes és sportszerű versenyzéshez, sportoláshoz és az élethez. Emellett a részt vevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett pedig interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt immáron a határon innen és túl egyaránt, a Fradi Suli Program ugyanis már Erdélybe és a Felvidékre is eljutott.


A díjátadó ünnepség szeptemberben lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.