EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Federernek 10 ezer ász van a kezében

Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes a harmadik olyan teniszező, aki tízezernél több ászt ütött. A 35 éves svájci játékos Wimbledonban az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozott, aki a második játszma közepén sérülés miatt feladta a mérkőzést. Federer tíz ászt ütött a csonka meccsen, és ezzel 10 004 foghatatlan adogatásnál tart. Őt már csak ketten előzik meg, a horvát Ivo Karlovic 12 062 ásszal toronymagasan vezet, honfitársa, Goran Ivanisevic pedig 10 131-ig jutott visszavonulásáig.

A szervezők mindig fohászkodnak, hogy az időjárás ne fogjon ki rajtuk Wimbledonban, azonban arra még ők sem számítottak, hogy a szárnyas hangyák éppen most rajzanak. A rovarok ellepték a pályákat és a teniszezők orrába, szájába, fülébe repültek.


Az orosz Danyiil Medvegyev kikapott a belga Ruben Bemelmanstól, és már a meccs közben összeveszett a székbíróval, mert levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A meccs végén kezet fogott a bíróval, majd kivett a tárcájából egy érmét, és felé dobta. Arra a kérdésre, hogy ezzel a játékvezető semlegességét kívánta-e megkérdőjelezni, az orosz teniszező közölte: „Nem, csak nagyon meleg volt és hülyeséget csináltam.”

(MTI/EPA/Nic Bothma)

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.