EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Federernek 10 ezer ász van a kezében

Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes a harmadik olyan teniszező, aki tízezernél több ászt ütött. A 35 éves svájci játékos Wimbledonban az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozott, aki a második játszma közepén sérülés miatt feladta a mérkőzést. Federer tíz ászt ütött a csonka meccsen, és ezzel 10 004 foghatatlan adogatásnál tart. Őt már csak ketten előzik meg, a horvát Ivo Karlovic 12 062 ásszal toronymagasan vezet, honfitársa, Goran Ivanisevic pedig 10 131-ig jutott visszavonulásáig.

A szervezők mindig fohászkodnak, hogy az időjárás ne fogjon ki rajtuk Wimbledonban, azonban arra még ők sem számítottak, hogy a szárnyas hangyák éppen most rajzanak. A rovarok ellepték a pályákat és a teniszezők orrába, szájába, fülébe repültek.


Az orosz Danyiil Medvegyev kikapott a belga Ruben Bemelmanstól, és már a meccs közben összeveszett a székbíróval, mert levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A meccs végén kezet fogott a bíróval, majd kivett a tárcájából egy érmét, és felé dobta. Arra a kérdésre, hogy ezzel a játékvezető semlegességét kívánta-e megkérdőjelezni, az orosz teniszező közölte: „Nem, csak nagyon meleg volt és hülyeséget csináltam.”

(MTI/EPA/Nic Bothma)

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.