EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Fénymásolatok alapján kapott engedélyt a CEU

Hiteles dokumentumok helyett fénymásolatok alapján engedélyezte 1995-ben a Soros György-féle egyetem, a CEU működését az akkori oktatási miniszter, Fodor Gábor – bukkant rá a Tűzfalcsoport nevű blogoldal. A liberális politikus saját engedélyező levelében írja, hogy bár jóváhagyja az egyetem működését, azért alkalomadtán küldjék meg neki a közhiteles dokumentumokat is.

Aligha fogadnak el bárkitől hivatalos dokumentumok helyett fénymásolatokat, úgy tűnik, az 1994–1995 között működő MSZP–SZDSZ koalíciós kormány idején ez mégiscsak belefért a pakliba, ha Soros Györgyről volt szó. A Tűzfalcsoport blogoldal tette közzé azt az angol nyelvű engedélyező levelet, amelyet az akkori liberális kulturális   és oktatási miniszter, Fodor Gábor küldött az akkori rektornak, dr. Alfred Stepannak.


A levélben Fodor Gábor azzal indokolja az iskola létjogosultságát, hogy a CEU akkor már több mint három éve működött Magyarországon, benyújtották dokumentumaikat a szaktárcához, illetve hogy végzett hallgatóik sikerrel tudták folytatni magasabb szintű tanulmányaikat Nyugat-Európában és Észak-Amerikában.

A létjogosultságot igazoló körülmények egyikéről azonban éppen a Fodor Gábor által jegyzett levél utolsó bekezdése állítja, hogy nem valósult meg. Jóllehet a tárcavezető hozzájárulása szerint a CEU benyújtotta a megfelelő dokumentumokat az engedélyezéshez, valójában kiderül: több okiratról csak fénymásolatot, nem pedig közhiteles másolatot adtak be.


Erre utal, hogy a levél utolsó bekezdésében – miután már megengedte az egyetem magyarországi működését – a miniszter még arra kéri a rektort, hogy küldjék meg a tárcának azoknak a dokumentumoknak a közhiteles másolatát, amelyeket az engedélykéréskor csak fotómásolatban juttattak el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.